Ma 2019. február 21., csütörtök, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Aktuális események

    febr. 25 00:00
    "Pénz7"
    márc. 7 00:00
    Projekt-nap Pénziránytű - tanítás nélküli munkanap
    márc. 12 00:00
    Erasmus+ Pedagógiai Információs Nap
    márc. 12 00:00
    Nyelvi nap
    márc. 13 00:00
    Komplex várostörténeti vetélkedő

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month február 2019 next month
H K SZ CS P SZ V
week 5 1 2 3
week 6 4 5 6 7 8 9 10
week 7 11 12 13 14 15 16 17
week 8 18 19 20 21 22 23 24
week 9 25 26 27 28

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Pályázatok
TIOK az iskolánkban PDF Nyomtatás E-mail

 

 

Középiskolánk hat kompetenciaterületen dolgozik a 9/1 és a 9/2 osztályban.

Négy terület egy-egy tantárgy keretein belül fejleszthetõ: szövegértés-szövegalkotás magyarórákon, matematika-logika matematikaórákon, idegen nyelv angol- és németórákon, információs, kommunikációs technikák informatikaórákon. Két terület pedig részben tanórai, részben tanórán kívüli tevékenységgel fejleszthetõ eredményesen. Ezek az életpálya-építési valamint szociális, életviteli és környezeti kompetencia.

Bővebben...
 
Integrált képzési központok PDF Nyomtatás E-mail

 

 

„Uniós források a szakképzésben” – ezt hirdette a meghívó arra a közelmúltbeli „rendhagyó sajtókonferenciára”, amelyen polgármesterek, illetve megbízottaik vehették át az oktatási minisztertől, Magyar Bálinttól az „ígérvényt” az elnyert 17 milliárd forintra. Ebből tudják majd segíteni településükön, városkörzetükben a szakképzés megújítását, hivatalos nevén a Térségi Integrált Szakképző Központok kialakítását.

Bővebben...
 
PISA vizsgálat PDF Nyomtatás E-mail

Felejtésnek tanulunk: ismét lesújtóak a nemzetközi

PISA vizsgálat eredményei


Ismét rossz bizonyítványt állított ki magáról a magyar iskolarendszer: a 2003-as PISA-vizsgálatban (Programme for International Student Assessment) még a korábbinál is rosszabb eredményeket értek el a magyar diákok. Matematikából és olvasás-szövegértésbõl a 25., természettudományokból a 17., problémamegoldó képességek terén pedig a 20. helyezést érték el a 15 évesek.

Három éve szintén az átlag alatt teljesítettek a magyar tanulók, ám akkor még valamivel elõrébb szerepeltünk a nemzetközi mezõnyben. Matematikából 2000-ben a 21., olvasás-szövegértésbõl a 23., természettudományokból pedig a 15. helyen állt Magyarország. Igaz, 2000-ben 32 OECD-ország, 2003-ban viszont már 40 állam 15 éves diákjai vettek részt a felmérésben.

Bővebben...
 
Konzorcium PDF Nyomtatás E-mail

Nyertes Európai Uniós pályázat a térségben a Fejér Megyei Pedagógiai Szakmai és Szakszolgáltató Intézet konzorciumi vezetésével

2004. márciusában a Foglalkoztatási- és Munkaügyi Minisztérium – Oktatási Minisztérium - Oktatási Minisztérium Alapkezelõ Igazgatósága együttmûködésében írták ki a HEFOP 3.1-es intézkedés részeként a Térségi Iskola és- Óvodafejlesztõ Központok (TIOK) megalapítását a kompetencia alapú tanítási-tanulási programok elterjesztése érdekében címû pályázatot, melynek célja a kompetencia alapú oktatási programcsomagok tesztelése, bevezetése és továbbfejlesztése, olyan térségi központok létrehozásával, amelyben az innováció eredményeit alkalmazó és terjesztõ közoktatási intézmények vesznek részt.

Bővebben...
 
TIOK PDF Nyomtatás E-mail

 

Iskolánk a fejlesztési programba 2005 tavaszán egy pályázat útján kapcsolódott be.

A székesfehérvári konzorciumban végeztük a tananyag tesztelését, kipróbálást. A pályázat és a terveink szerint 2005 szeptemberétől, felmenő rendszerben a 9/1 és a 9/2 osztályokban vezettük be az új tananyagot, ennek segítségével készítjük fel diákjainkat az érettségi vizsgára. Jelenleg már a 10/1, 10/2 évfolyamon is a kompetenciaalapú képzést folytatjuk.Az új tananyag a javasolt tanítási módszerekkel jobban illeszkedik a megváltozott érettségi követelményekhez, mint a hagyományos. A pedagógiai megújulásra azért volt szükség, mert a hazai és a nemzetközi felmérések szerint tanulóink, fiataljaink a kulcskompetenciák birtoklása terén jelentősen lemaradtak európai társaiktól.

Pedagógusaink 2005 tavaszán és nyarán a program bevezetésével kapcsolatos továbbképzéseken vettek rész, majd szeptemberben megkezdődött a tananyag bevezetése. Az elért eredményeinkről októberben egy bemutató órával egybekötött programon számoltunk be. A 2006/2007-es tanévben is tanáraink folyamatosan továbbképzéseken vesznek részt, például a Sulinet Digitális Tudásbázis keretrendszer és tananyag adatbázis megismerése céljából.

A program során bevezetett, kipróbált tananyag szolgáltat információt és ad tapasztalatot a pedagógiai reform megkezdéséhez.

 

TIOK záróértekezlet


2007. április 19-én, Székesfehérváron, bemutattuk a az elmúlt időszakban iskolánkban folyó fejlesztő munkát. Kompetenciaterületenként tanáraink összefoglaló prezentációkat készítettek.

Miklósity Szőke Zsuzsanna TIOK-os beszámolója a 2005/2006 és a 2006/2007-es tanév eredményeiről letölthetõ (PPT).

 
« ElsőElőző123KövetkezőUtolsó »

Oldal 3 / 3
Hirdetés