Ma 2019. február 21., csütörtök, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Aktuális események

    febr. 25 00:00
    "Pénz7"
    márc. 7 00:00
    Projekt-nap Pénziránytű - tanítás nélküli munkanap
    márc. 12 00:00
    Erasmus+ Pedagógiai Információs Nap
    márc. 12 00:00
    Nyelvi nap
    márc. 13 00:00
    Komplex várostörténeti vetélkedő

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month február 2019 next month
H K SZ CS P SZ V
week 5 1 2 3
week 6 4 5 6 7 8 9 10
week 7 11 12 13 14 15 16 17
week 8 18 19 20 21 22 23 24
week 9 25 26 27 28

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Diákélet

 Az iskola falai között tartalmas és színes diákélet folyik. Szép hagyományokat teremtettünk az évek folyamán, amelyeket időről-időre ápolunk, és újakkal bővítjük. A diákélet hagyományaiból adódó tanórán kívüli program a gólyaavató, szalagavató, farsangi bál, a Lorántffy Napok eseménysorozata, melyben gálaműsor, komoly és tréfás vetélkedők, szakmai előadások, divatbemutatók, sportversenyek zajlanak több napon keresztül. 

    Aktívan veszünk részt a város kulturális és sportéletében. Szívesen megyünk a más iskolák által szervezett versenyekre, ahol diákjaink szépen megállják a helyüket. Természetesen - mint minden iskolában - nálunk is működik a DÖK a diákok nem kis örömére, fő céljaik az iskolai élet színesítése, programok szervezése, diákjogok, érdekvédelem biztosítása.
 
A diákönkormányzat elnöke: Falusi István 11/1 osztályos tanuló.

A DMSP, azaz a diákmozgalmat segítő pedagógusl Miklósity Szőke Zsuzsanna tanárnő.Műszaki Hét PDF Nyomtatás E-mail
altA hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került a műszaki munkaközösség hete 2013. november 26-28. között. Az első napon az aktuális HuHa, azaz Hulladékból Hasznosat kiállítás megnyitójára került sor, ahol érdesebbnél érdekesebb és főleg hasznos termékeket csodálhattunk meg. A könnyűipari munkaközösség ezen a napon két versenyt hirdetett meg az iskola tanulói között.
 
 
Bővebben...
 
Víziparádé 2013 PDF Nyomtatás E-mail
usz1422013. november 23-án, szombaton „A társadalmi integrációt segítő és drogprevenciós célú komplex programok megvalósítása Dunaújvárosban” című TÁMOP-2010-5.2.5/B/10/2-2010-0023 pályázat keretében Víziparádéra invitálták a középiskolás és főiskolás diákokat.

A 9 órakor kezdődő víziparádénak a Fabó Éva Sportuszoda adott otthont, ahol a középiskolák 16 fős csapatai (8 fiú-8 lány) mérhették össze erejüket játékos formában. Iskolánk is nevezett egy csapattal, de emellett 30 fős szurkolótáborunk is volt.

Kemény küzdelemben végül az 5. helyet szereztük meg.

Köszönjük a testnevelőknek a szervezést, a diákoknak pedig a részvételt.

 

 
Regionális Mozgásélmény Sportnap PDF Nyomtatás E-mail
altSzombaton vendégeink voltakalt

A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség és a Jószolgálati Otthon Közalapítvány REGIONÁLIS MOZGÁSÉLMÉNY SPORTNAPOT szervezett a súlyos, halmozottan sérült, mozgásukban akadályozott gyermekek és felnőttek számára.

Bővebben...
 
Gólyaavató PDF Nyomtatás E-mail
2013. október 17-én került sor a gólyaavatóra, melynek végén a kilencedikesek iskolánk teljes jogú polgáraivá váltak. Az egész heti izgalmak után az avatón is csupa váratlan és vicces feladat várta a bátor gólyákat, akik a kihívások zömét ügyesen és merészen teljesítették.
Bővebben...
 
Pályakörkép 2013 PDF Nyomtatás E-mail

altIdén is ott voltunk a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja és a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara közös pályaválasztást segítő seregszemléjén. A kiállításnak a sportcsarnok adott otthon 2013. október 15-én, kedden.

(Fotó: Öcaline)

(forrás: http://dunaujvaros.com/galeria/palyakorkep_2013_gazdag_szines_kinalattal)

 
Gólyahét PDF Nyomtatás E-mail
altIdén a 10/1-es osztály (mint tavalyi győztes) szervezte a gólyaavatót és az ehhez szorosan kapcsolódó gólyahetet.

A gólyák avatásának nyitó eseményére 2013. október 11-én, pénteken került sor.

A kilencedikes osztályoknak elő kellett adniuk egy a 10/1-es osztályt dicsőítő költeményt/dalt.

Bővebben...
 
Önkéntesen a tiszta Magyarországért PDF Nyomtatás E-mail

teszeddLogo2013 Szept14

 
Idén iskolánk is csatlakozott a TeSzedd! önkéntes akcióhoz. Sajnos, az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, mivel egész délelőtt kitartóan esett az eső alt Emiatt a mi akciónk sem volt eredményes, bár volt néhány elszánt önkéntes, aki így is megjelent a gyülekezési pontnál alt  Nekik köszönjük a lelkes hozzáállást!
Jövőre újra belevágunk!
 
Leiner Laura dedikál PDF Nyomtatás E-mail

 

A Szent Johanna gimi (röviden SzJG) egy nyolc részből felépülő ifjúságiregény-sorozat, melynek alkotója Leiner Laura magyar írónő. A naplóregény-sorozat főszereplője Rentai Renáta, aki egy budai francia tagozatos magángimnázium, a Szent Johanna Francia Tagozatos Alapítványi Gimnázium tanulója. A sorozat köteteinek kiadója a Ciceró Könyvstúdió. Az első kötet 2010-ben jelent meg, míg az utolsó, két kötetből álló rész kiadására 2013-ban került sor.

 A rajongók számára jó hír, hogy Leiner Laura dedikál iskolánkban a holnapi nap folyamán. Ezzel egyidőben természetesen a kötetek megvásárolhatók lesznek a Libri könyvkereskedés jóvoltából.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!!! 

 

2013. Június 21. 13:00-14:30
Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Dunaújváros, Radnóti Miklós u. 6.

 
Sportnap PDF Nyomtatás E-mail

Most már biztosan kijelenthetjük, hogy véget ért a tanév. Mi a szokásoknak megfelelően sportnappal búcsúztunk tőle:)

Aerobikkal indítottunk Kovács-Erdősi Vera tanárnő vezetésével, a nap fő látványossága Jakab Zoltán tanár úr lovas bevonulása. A lovak egész nap nálunk vendégeskedtek. Voltak, akik főztek és minden osztály versenyeken vett részt, ahol ügyességi, logikai és testet megmozgató feladatokkal találkozhattak a diákok.

A versenyeken a 10/1-es osztály teljesített legjobban, a kispályás focibajnokság győztese a 10/2-es osztály, a főzőversenyt pedig a 9/1-es osztály nyerte meg. Gratulálunk a győzteseken kívül minden diáknak és tanárnak, aki a hőség ellenére lelkesen helytállt ezen a napon is! 

 
Ballagás 2013 PDF Nyomtatás E-mail

ballagas

Elballagtak végzőseink...

Iskolánkban a ballagás május 3-án délután 14:00 kor volt. A ballagók a szokásokhoz híven elbúcsúztak az iskolától, utoljára végigballagtak az oly sokat látott folyosókon.

 

Az ünnepségen a ballagók nevében Mészáros Alex 12/3 tanuló búcsúzott.

A képes beszámolót Bognár Attila készítette.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 10 / 14
Hirdetés