Ma 2018. február 19., hétfő, Zsuzsanna napja van. Holnap Aladár és Álmos napja lesz.

Szakképzés Eu Hete

Aktuális események

    Nincs esemény

Széchenyi 2020

Szakmák éjszakája

Iskolai események

previous month február 2018 next month
H K SZ CS P SZ V
week 5 1 2 3 4
week 6 5 6 7 8 9 10 11
week 7 12 13 14 15 16 17 18
week 8 19 20 21 22 23 24 25
week 9 26 27 28

Pályázat

Határtalanul

Hirdetés

Hirdetés


Diákélet

 Az iskola falai között tartalmas és színes diákélet folyik. Szép hagyományokat teremtettünk az évek folyamán, amelyeket időről-időre ápolunk, és újakkal bővítjük. A diákélet hagyományaiból adódó tanórán kívüli program a gólyaavató, szalagavató, farsangi bál, a Lorántffy Napok eseménysorozata, melyben gálaműsor, komoly és tréfás vetélkedők, szakmai előadások, divatbemutatók, sportversenyek zajlanak több napon keresztül. 

    Aktívan veszünk részt a város kulturális és sportéletében. Szívesen megyünk a más iskolák által szervezett versenyekre, ahol diákjaink szépen megállják a helyüket. Természetesen - mint minden iskolában - nálunk is működik a DÖK a diákok nem kis örömére, fő céljaik az iskolai élet színesítése, programok szervezése, diákjogok, érdekvédelem biztosítása.
 
A diákönkormányzat elnöke: Falusi István 11/1 osztályos tanuló.

A DMSP, azaz a diákmozgalmat segítő pedagógusl Miklósity Szőke Zsuzsanna tanárnő.Gólyaavató 2014 PDF Nyomtatás E-mail

gólyaavató

 

Csütörtök délután felavattuk gólyáinkat, akiknek előbb egy könnyed verseny keretében be kellett bizonyítaniuk rátermettségüket. A legügyesebbnek a 9/3 bizonyult. Ők lettek a gólyaavató győztesei, így jövőre ők szervezhetik az avatót. Gratulálunk!

 

A szervező osztálynak és osztályfőnöküknek (10/1 - Baranyi Hajnalka tanárnő) köszönjük a befektetett munkát. A kilencedikes osztályoknak és osztályfőnökeiknek pedig a felkészülést, a részvételt, a bátorságot.

A gólyaavatóról készült képek megtekinthetők a galériában.

 

 
Egészségügyi Napok PDF Nyomtatás E-mail

eü napokAz Egészségügyi Napok első fontos eseményére kedden (2014.10.07.) került sor. A Dunaújvárosi Mentőállomás munkatársai újraélesztési bemutatót tartottak a tornateremben iskolánk diákjainak. Tanulóink láthatóan megszeppenve szemlélték az eseményeket, futásra készen. Reméljük, tanultak is valamit.

 

Bővebben...
 
Gólyatábor - 2014 PDF Nyomtatás E-mail

gólyatábor

A nap kezdetén még igencsak elfogódott elsősök villámgyorsan megbarátkoztak egymással és a környezettel. A Lorántffy-gólyatáborban hamar derűssé, fesztelenné vált a hangulat…

Az időjárás is kegyeibe fogadta a résztvevőket: a mindvégig szeszélyes nyár erre az alkalomra ragyogó napsütéssel kényeztette a „gólyákat” és a sokszínű programot szervező tanárokat. Az esemény több helyszínen zajlott: az iskolában és a néhány utcára lévő tanműhelyben.

 

Bővebben...
 
Sportnap PDF Nyomtatás E-mail

s19jóMa elbúcsúztattuk a tanévet :)
A sportnapon diákjaink színe-java osztályonként teljesítette az ügyességi feladatokat (erről a fényképek tanúskodnak). Emellett lehetett lovagolni (újra Jakab tanár úr hozta el a lovait), íjászkodni (köszönhetően Balogh Kristófnak és szüleinek), a vb jegyében focizni (Bognár tanár úr irányításával), de a vállalkozó kedvű osztályok főzhettek is. Az időjárás is kedvezett nekünk, így nem kaptunk napszúrást.
Végül két osztály végzett az élen: a 10/3 és a 10/A  Gratulálunk!
Köszönjük minden szervezőnek, segítőnek a munkát, a diákoknak és osztályfőnökeiknek pedig a helytállást!
Krisztinának (akinek - sajnálatos módon - szerencsétlenül végződő kalandja volt egy lóval) pedig gyors felépülést kívánunk!

 
Ballagás 2014 PDF Nyomtatás E-mail

ballagás

Április 30-án ragyogó napsütésben elballagtak végzőseink.

A képes beszámolót Marczona Györgyi tanárnőnek köszönjük.
 
Lorántffy Napok PDF Nyomtatás E-mail

2014. április 14-16. között került sor a Lorántffy Napok eseménysorozatára.

A hetet a DÖK-nap nyitotta, amelynek irányítója az aznap reggel beiktatott diákigazgató, Kiliti Máté és csapata volt. Kiliti MátéA napot az iskolagála zárta, amelyen diákjaink mutatták meg, hogy a tanulás mellett miben tehetségesek még :)

 

Bővebben...
 
Közismereti Hét PDF Nyomtatás E-mail
TÓGAA héten a Közismereti Hét keretében színes programok várták diákjainkat.

A humán munkaközösség előzetes feladattal [MUTASD BE DUNAÚJVÁROS ÉS KÖRNYÉKE RÓMAI KORI ÖRÖKSÉGÉT SZABADON VÁLASZTOTT TECHNIKÁVAL (PL. RAJZ, FOTÓ, MAKETT, ÖLTÖZETTERV)!]is készült. A felhívásra több pályamű is beérkezett. Az alkotók közül négy diák teljesítménye emelkedett ki: Barkóczi Veronika (11/1-2), Kiss Fanni (10/1), Szeremlei Szilvia (11/1-2), Balogh Kristóf (10/1). A humán mk. emellett kreatív feladatokkal készült: puzzle ókori témában Bognár Zoltán tanár úr segítségével, időmértékes vers írása Patai Mária tanárnő vezetésével, tógába öltöztetés Rada Krisztina tanárnő segédletével. Ez utóbbiban két végzős divat- és stílustervező tanuló (Kiss Judit és Schnee Dóra) volt a legügyesebb (a képen a modellel: Dunai Gergellyel láthatók).

Bővebben...
 
Csokivarázs PDF Nyomtatás E-mail
20140218 121114Iskolánk néhány 9/1 és 11/1 osztályos tanulója kedden részt vehetett a „Bevezetés a csokikészítés rejtelmeibe” című igazán kivételes és izgalmas programban az Intercisa Múzeum szervezésében.

Kissné Keserű Erika és kolléganője nemcsak a „gyakorlatot” (finom belga csoki alapú saját csoki készítés) mutatták be, hanem elméleti tudást is csepegtettek a gyerekek és kísérőik fejébe.

A saját csokikat szezámmaggal, aranymazsolával, mogyoróval és aszalt áfonyával díszíthettük.

Köszönjük nekik az édes élménytalt

 
Iskolánk szalagavató báljának királynője és királya PDF Nyomtatás E-mail

A Dunaújvárosi Hírlap versenyt hirdetett a 2013/2014-es tanév végzős dunaújvárosi középiskolásainak. Ennek első lépéseként az iskolák diákjai megszavazták a szalagavató bál legsármosabb diákját és legszebb diáklányát.

Az iskolai bálkirályok és bálkirálynők fotói a lap hasábjain jelennek majd meg, majd nyilvános szavazás során dől el a verseny.

Az újság a legtöbb szavazatot begyűjtő lányt illetve fiút külön díjazásban részesíti. 

Iskolánkban is lebonyolítottuk a bálkirálynő és bálkirály választást.

Ennek alapján, szoros küzdelemben a 2014. évi szalagvató bál királynője és királya :

alt
Jánoki Szimonetta és Bodás Gábor

 Így ők képviselik majd iskolánkat a városi megmérettetésen.

Gratulálunk!

 
Farsang 2014 PDF Nyomtatás E-mail

angyal342014. február 6-án, csütörtökön sor került az iskolai farsangra, amelyhez idén is házi fodrász- és kozmetikusverseny kapcsolódott.

Újításként ebben az évben tombolasorsolást is szerveztünk, amelynek nagy sikere volt.

A házi kozmetikusversenyben az I. helyet Kapás Szilvia (12/3) szerezte meg, modellje Dollenstein Boglárka volt.

A házi fodrászverseny I. helyezettje Danyi Brigitta lett (1/11/f), modellje Bán Marinka volt.

Köszönjük az oktatók munkájátalt

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 8 / 14
Hirdetés