Ma 2019. február 21., csütörtök, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Aktuális események

    febr. 25 00:00
    "Pénz7"
    márc. 7 00:00
    Projekt-nap Pénziránytű - tanítás nélküli munkanap
    márc. 12 00:00
    Erasmus+ Pedagógiai Információs Nap
    márc. 12 00:00
    Nyelvi nap
    márc. 13 00:00
    Komplex várostörténeti vetélkedő

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month február 2019 next month
H K SZ CS P SZ V
week 5 1 2 3
week 6 4 5 6 7 8 9 10
week 7 11 12 13 14 15 16 17
week 8 18 19 20 21 22 23 24
week 9 25 26 27 28

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Diákélet

 Az iskola falai között tartalmas és színes diákélet folyik. Szép hagyományokat teremtettünk az évek folyamán, amelyeket időről-időre ápolunk, és újakkal bővítjük. A diákélet hagyományaiból adódó tanórán kívüli program a gólyaavató, szalagavató, farsangi bál, a Lorántffy Napok eseménysorozata, melyben gálaműsor, komoly és tréfás vetélkedők, szakmai előadások, divatbemutatók, sportversenyek zajlanak több napon keresztül. 

    Aktívan veszünk részt a város kulturális és sportéletében. Szívesen megyünk a más iskolák által szervezett versenyekre, ahol diákjaink szépen megállják a helyüket. Természetesen - mint minden iskolában - nálunk is működik a DÖK a diákok nem kis örömére, fő céljaik az iskolai élet színesítése, programok szervezése, diákjogok, érdekvédelem biztosítása.
 
A diákönkormányzat elnöke: Falusi István 11/1 osztályos tanuló.

A DMSP, azaz a diákmozgalmat segítő pedagógusl Miklósity Szőke Zsuzsanna tanárnő.Te Szedd! PDF Nyomtatás E-mail

teszeddLogoBorús hangulatban indult a nap, hiszen a meteorológiai előrejelzések elsősorban a Dunántúlon valószínűsítettek esőt, záport, zivatart. Reggel és kora délelőtt valóban esett is, mi ennek ellenére bíztunk abban, hogy délutánra kiderül az idő. Reményeink valóra váltak, hiszen a kezdésre még a nap is kisütött. A délelőtti eső miatt azonban alaposan megcsappant az önkéntesek száma Végül 8 diák és 5 pedagógus gyűlt össze a kijelölt találkozási pontnál 14 órakor.

Bővebben...
 
Ballagás 2015 PDF Nyomtatás E-mail

ballagás2015Végzős diákjaink 2015. április 30-án, csütörtökön ünnepélyes keretek között vettek búcsút a középiskolás éveiktől, azaz elballagtak :) A ballagás első felében az alsóbb évfolyamok egy rövid műsorral búcsúztak a végzősöktől, majd Takács Mercédesz (12/2) a végzősök nevében köszönt el az iskolától. Ezután következett Őszi Attila, igazgató ünnepi beszéde, a jutalomkönyvek átadása, a végzősök szalagjainak felkötése az iskolazászlóra, végül szárnyra keltek a galambok is.

Végzőseinkenk az  előttük álló vizsgákhoz kitartást és sok szerencsét kívánunk!

 
Parlamenti különóra PDF Nyomtatás E-mail

Parlamenti különóra 20152015. április 20-án, hétfőn iskolánkból egy csapatnyi diák (11/1, 11/5, 12/2, 12/3) a társadalomismeret-óra anyagához kapcsolódóan

 

Bővebben...
 
Lorántffy Gála PDF Nyomtatás E-mail

gálaA Dök-nap a régi hagyományokra visszatekintő gálával zárult hétfőn délután, ahol iskolánk diákjai megmutathatták, hogy a tanulás mellett miben tehetségesek még. 

Bővebben...
 
Lorántffy Hét I. felvonás PDF Nyomtatás E-mail

Imi és a kulcs2015. március 30-án, hétfőn a DÖK-nappal kezdődött el a Lorántffy Hét programsorozata. Az előző héten került sor a diákigazgató-választási kampányra, melynek során heves küzdelem dúlt az iskola falai között. A három 11. évfolyamos (szakközépiskolai) osztály jelöltje mérkőzött meg a címért: Imi (11/1), Betti (11/2) és Gréti (11/3). Végül a pénteki (2015. március 27.) választások során szoros küzdelemben Imi szerezte meg a szavazatok többségét és ezzel a diákigazgatói címet is. Hétfőn reggel a diákigazgató, azaz Imi, a bötyár beiktatásával kezdődött a nap a tornateremben. 

Bővebben...
 
Mesélő kövek geotúra PDF Nyomtatás E-mail

geotúra2015. március 22-én, a víz világnapján iskolánk maroknyi csapata (12 diák+5 pedagógust) részt vett egy a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség által szervezett "Miről mesélnek a kövek?" elnevezésű teljesítménytúrán.

 

Bővebben...
 
Közismereti Hét iskolánkban PDF Nyomtatás E-mail

2015. március 3-5. között a közismereti munakközösség tanárai szerveztek különböző programokat iskolánk diákjainak elsősorban a középkor témakörében. Kedden több kiállítás is nyílt a Lorántffy Galériában: a humán munkaközösség az előzetes feladatokra érkezett pályaműveket állította ki, a természettudományos munkaközösség a Fény Nemezetközi Évéhez kapcsolódó kiállítást rendezett. Diákjaink emellett különféle feladatokkban mutathatták meg, ki a legügyesebb (matematika, trubadúrdalíró verseny, középkori műveltségi totó, művészettörténeti totó), érdekes természettudományos (fizikai, kémiai, biológiai) bemutatókon, előadásokon vehettek részt, és megnézhettek egy közékori témájú filmet is. Mindeközben a tornateremben kidobó verseny zajlott.

tanc

 

lovagokA szerdai napon a tetteké volt a főszerep, a nagyszünetben egy remek nyitótánc után az osztályok lovagjai középkori lovagi tornán mérhették össze ügyességüket. A legügyesebb lovag, a 12/3-as osztály diákja, Szabó Bianka lett.

Gratulálunk :)

 
I. Városi Diákkupa PDF Nyomtatás E-mail

foci2

A dunaújvárosi Városi Diákönkormányzat 2015. február 27-én első alkalommal rendezte meg az I. Városi Diákkupa elnevezésű labdarúgó versenyét. Iskolánk egy lány és egy fiú csapattal is képviseltette magát az eseményen. Igaz egyik csapatunk sem lett helyezett, mi így büszkék vagyunk rájuk.

A győzteseknek pedig gratulálunk!foci1

 
Gyalogolj a vízért! PDF Nyomtatás E-mail

gyalogoljavizert2

2015. február 28-án iskolánk 15 diákja és 7 pedagógusa (összesen 25 fő, hiszen 3 külsős is csatlakozott hozzánk) teljesítette a Gyalogolj a vízért! akcióprogramot, amely a Víz világnapjához kapcsolódik. A borús idő és a sáros útviszonyok ellenére mindenki jól érezte magát, értékes tapasztalatokkal és - reméljük - barátságokkal gazdagodott. A gyalogtúra során a rácalmási Duna-holtágat kerestük fel, majd átsétáltunk a szigetre is. Mi így búcsúztattuk a telet.
A fotókat elsősorban Molnár Gyulának köszönjük. Néhány felvételt Marczona Tamás készített, az ő munkáját is köszönjük.

 
Valentin nap PDF Nyomtatás E-mail

valentinMi ma (2015.02.13) tartottuk a Valentin-napot , tekintettel a tanítás rendjére. Szerettük volna megválasztani az iskola szerelmespárját, de idén szerelmespárjaink szégyenlőssége miatt ez a program elmaradt. Reméljük, jövőre lesznek bátor szerelmesek . A sütiversenyre két pályamunka érkezett (Lilla és Adriána alkotása), amelyek közül szakértő zsűri (Dávid, Gerő és Máté) választotta ki a győztes alkotást. Végül a külcsín döntött, így Adriána sütije lett az I. helyezett. Gratulálunk! A nap folyamán Cupido Szolgálatot is működtettünk, azaz Betti és Klaudia Valentin-napi üzeneteket kézbesített.cupidoszolgalat
 Köszönjük a munkájukat.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 7 / 14
Hirdetés