Ma 2018. november 18., vasárnap, Jenő napja van. Holnap Erzsébet napja lesz.

Aktuális események

    nov. 20 00:00
    Szakmai pályaorientációs nap
    nov. 26 15:00 - nov. 26 16:00
    Fogadóóra
    dec. 1 00:00
    Nincs tanítás
    dec. 5 00:00
    "Zöldülj!" - környezetvédelmi vetélkedő
    dec. 7 10:00 - dec. 7 15:00
    Nyílt nap

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month november 2018 next month
H K SZ CS P SZ V
week 44 1 2 3 4
week 45 5 6 7 8 9 10 11
week 46 12 13 14 15 16 17 18
week 47 19 20 21 22 23 24 25
week 48 26 27 28 29 30

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Diákélet

 Az iskola falai között tartalmas és színes diákélet folyik. Szép hagyományokat teremtettünk az évek folyamán, amelyeket időről-időre ápolunk, és újakkal bővítjük. A diákélet hagyományaiból adódó tanórán kívüli program a gólyaavató, szalagavató, farsangi bál, a Lorántffy Napok eseménysorozata, melyben gálaműsor, komoly és tréfás vetélkedők, szakmai előadások, divatbemutatók, sportversenyek zajlanak több napon keresztül. 

    Aktívan veszünk részt a város kulturális és sportéletében. Szívesen megyünk a más iskolák által szervezett versenyekre, ahol diákjaink szépen megállják a helyüket. Természetesen - mint minden iskolában - nálunk is működik a DÖK a diákok nem kis örömére, fő céljaik az iskolai élet színesítése, programok szervezése, diákjogok, érdekvédelem biztosítása.
 
A diákönkormányzat elnöke: Falusi István 11/1 osztályos tanuló.

A DMSP, azaz a diákmozgalmat segítő pedagógusl Miklósity Szőke Zsuzsanna tanárnő.Jubileumi tanévnyitó PDF Nyomtatás E-mail

jubileumi csoportkép

2015. szeptem- ber 1-jén, ked- den az ünne- pélyes tanév- nyitó kereté- ben Pocsainé Varga Veronika igazgatónő megnyitotta a 40. - jubileumi - tanévet. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Őszi Attila, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója is. Az ünnepséget ráhangolódásként egy jubileumi csoportkép elkészítésével zártuk, melyen iskolánk diákjai és tanárai szerepelnek.

 

A képet Kovács Zoltán, iskolánk oktatási technikusa készítette.

 
Gólyatábor 2015 PDF Nyomtatás E-mail

gólyatábor 2015Augusztus utolsó napján került sor a nagy hagyo- mányokra visszatekintő gólyatáborunk- ra. A kilen- cedikesek a nap első felében egymással ismerkedtek, majd ügyességi sportvetélkedőn vettek részt. Ezután ellátogattak tanműhelyeinkbe, ahol játékos formában ismerkedtek a gyakorlati képzés helyszíneivel és a tanárokkal, oktatókkal. A napot közös szendvicsezés zárta. 
Reméljük, minden gólyánk jól érezte magát!

A képet Rohonczi Istvánné, iskolánk pedagógusa készítette.

 
Te Szedd! PDF Nyomtatás E-mail

teszeddLogoBorús hangulatban indult a nap, hiszen a meteorológiai előrejelzések elsősorban a Dunántúlon valószínűsítettek esőt, záport, zivatart. Reggel és kora délelőtt valóban esett is, mi ennek ellenére bíztunk abban, hogy délutánra kiderül az idő. Reményeink valóra váltak, hiszen a kezdésre még a nap is kisütött. A délelőtti eső miatt azonban alaposan megcsappant az önkéntesek száma Végül 8 diák és 5 pedagógus gyűlt össze a kijelölt találkozási pontnál 14 órakor.

Bővebben...
 
Ballagás 2015 PDF Nyomtatás E-mail

ballagás2015Végzős diákjaink 2015. április 30-án, csütörtökön ünnepélyes keretek között vettek búcsút a középiskolás éveiktől, azaz elballagtak :) A ballagás első felében az alsóbb évfolyamok egy rövid műsorral búcsúztak a végzősöktől, majd Takács Mercédesz (12/2) a végzősök nevében köszönt el az iskolától. Ezután következett Őszi Attila, igazgató ünnepi beszéde, a jutalomkönyvek átadása, a végzősök szalagjainak felkötése az iskolazászlóra, végül szárnyra keltek a galambok is.

Végzőseinkenk az  előttük álló vizsgákhoz kitartást és sok szerencsét kívánunk!

 
Parlamenti különóra PDF Nyomtatás E-mail

Parlamenti különóra 20152015. április 20-án, hétfőn iskolánkból egy csapatnyi diák (11/1, 11/5, 12/2, 12/3) a társadalomismeret-óra anyagához kapcsolódóan

 

Bővebben...
 
Lorántffy Gála PDF Nyomtatás E-mail

gálaA Dök-nap a régi hagyományokra visszatekintő gálával zárult hétfőn délután, ahol iskolánk diákjai megmutathatták, hogy a tanulás mellett miben tehetségesek még. 

Bővebben...
 
Lorántffy Hét I. felvonás PDF Nyomtatás E-mail

Imi és a kulcs2015. március 30-án, hétfőn a DÖK-nappal kezdődött el a Lorántffy Hét programsorozata. Az előző héten került sor a diákigazgató-választási kampányra, melynek során heves küzdelem dúlt az iskola falai között. A három 11. évfolyamos (szakközépiskolai) osztály jelöltje mérkőzött meg a címért: Imi (11/1), Betti (11/2) és Gréti (11/3). Végül a pénteki (2015. március 27.) választások során szoros küzdelemben Imi szerezte meg a szavazatok többségét és ezzel a diákigazgatói címet is. Hétfőn reggel a diákigazgató, azaz Imi, a bötyár beiktatásával kezdődött a nap a tornateremben. 

Bővebben...
 
Mesélő kövek geotúra PDF Nyomtatás E-mail

geotúra2015. március 22-én, a víz világnapján iskolánk maroknyi csapata (12 diák+5 pedagógust) részt vett egy a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség által szervezett "Miről mesélnek a kövek?" elnevezésű teljesítménytúrán.

 

Bővebben...
 
Közismereti Hét iskolánkban PDF Nyomtatás E-mail

2015. március 3-5. között a közismereti munakközösség tanárai szerveztek különböző programokat iskolánk diákjainak elsősorban a középkor témakörében. Kedden több kiállítás is nyílt a Lorántffy Galériában: a humán munkaközösség az előzetes feladatokra érkezett pályaműveket állította ki, a természettudományos munkaközösség a Fény Nemezetközi Évéhez kapcsolódó kiállítást rendezett. Diákjaink emellett különféle feladatokkban mutathatták meg, ki a legügyesebb (matematika, trubadúrdalíró verseny, középkori műveltségi totó, művészettörténeti totó), érdekes természettudományos (fizikai, kémiai, biológiai) bemutatókon, előadásokon vehettek részt, és megnézhettek egy közékori témájú filmet is. Mindeközben a tornateremben kidobó verseny zajlott.

tanc

 

lovagokA szerdai napon a tetteké volt a főszerep, a nagyszünetben egy remek nyitótánc után az osztályok lovagjai középkori lovagi tornán mérhették össze ügyességüket. A legügyesebb lovag, a 12/3-as osztály diákja, Szabó Bianka lett.

Gratulálunk :)

 
I. Városi Diákkupa PDF Nyomtatás E-mail

foci2

A dunaújvárosi Városi Diákönkormányzat 2015. február 27-én első alkalommal rendezte meg az I. Városi Diákkupa elnevezésű labdarúgó versenyét. Iskolánk egy lány és egy fiú csapattal is képviseltette magát az eseményen. Igaz egyik csapatunk sem lett helyezett, mi így büszkék vagyunk rájuk.

A győzteseknek pedig gratulálunk!foci1

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 7 / 15
Hirdetés