Ma 2019. február 21., csütörtök, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Aktuális események

    febr. 25 00:00
    "Pénz7"
    márc. 7 00:00
    Projekt-nap Pénziránytű - tanítás nélküli munkanap
    márc. 12 00:00
    Erasmus+ Pedagógiai Információs Nap
    márc. 12 00:00
    Nyelvi nap
    márc. 13 00:00
    Komplex várostörténeti vetélkedő

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month február 2019 next month
H K SZ CS P SZ V
week 5 1 2 3
week 6 4 5 6 7 8 9 10
week 7 11 12 13 14 15 16 17
week 8 18 19 20 21 22 23 24
week 9 25 26 27 28

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Diákélet

 Az iskola falai között tartalmas és színes diákélet folyik. Szép hagyományokat teremtettünk az évek folyamán, amelyeket időről-időre ápolunk, és újakkal bővítjük. A diákélet hagyományaiból adódó tanórán kívüli program a gólyaavató, szalagavató, farsangi bál, a Lorántffy Napok eseménysorozata, melyben gálaműsor, komoly és tréfás vetélkedők, szakmai előadások, divatbemutatók, sportversenyek zajlanak több napon keresztül. 

    Aktívan veszünk részt a város kulturális és sportéletében. Szívesen megyünk a más iskolák által szervezett versenyekre, ahol diákjaink szépen megállják a helyüket. Természetesen - mint minden iskolában - nálunk is működik a DÖK a diákok nem kis örömére, fő céljaik az iskolai élet színesítése, programok szervezése, diákjogok, érdekvédelem biztosítása.
 
A diákönkormányzat elnöke: Falusi István 11/1 osztályos tanuló.

A DMSP, azaz a diákmozgalmat segítő pedagógusl Miklósity Szőke Zsuzsanna tanárnő.Középiskolások az Alkotmánybíróságon PDF Nyomtatás E-mail

alkotmanybirosagKözépiskolai tanulóknak szóló ismeretterjesztési programot indított az Alkotmánybíróság 11-12. évfolyamos tanulók részére. A program célja, hogy bemutassa az Alkotmánybíróság feladatait, működését, és ezáltal növeljük a diákok alkotmányossággal és az alapvető jogokkal kapcsolatos ismereteit.
Iskolánk is jelentkezett a programra, ezért ma (2015.10.15.) egy 23 fős diákcsoportunk 2 tanár kíséretével ellátogatott az Alkotmánybíróságra. A látogatás során a diákok hasznos ismeretekre tettek szert. A csoport ezután ellátogatott a Terror Háza Múzeumba is.

 
A hónap diákja PDF Nyomtatás E-mail

Ebben a hónapban is jutalomba részesítette a dunaújvárosi Önkormányzat azon diákokat akiknek kiemelt sport vagy tanulmányi eredményei vannak. A szeptember hónap legügyesebbjeit köszöntötte Cserna Gábor polgármester a városháza közgyűlési termében.

A hónap diákja szeptemberben iskolánkból Balogh Kristóf, a Nemzetközi Hagyományos Íjászat Versenyen elért sikereiért.

kristóf

A kép forrása: Dunaújváros Online.

Gratulálunk!

 
Túráztunk PDF Nyomtatás E-mail

geotura12015. október 11-én ismét teljesítettünk egy gyalogtúrát. A kedvezőtlen időjárás sem szegte kedvünket, így elbuszoztunk Gántra, hogy részt vegyünk egy Mesélő kövek geotúrán.

Miről mesélnek a kövek? Ez egy teljesítménytúrához hasonló rendezésű, Magyarországon egyedülálló túra. Célja, hogy bemutassa a kőzetekbe zárt millió évek izgalmas történeteit.
Nem véletlenül esett a választás a Velencei-hegységregeotura2; az ingóköveken túl is meglepetésekkel teli és gazdag földtani örökséggel rendelkezik, melyet csak kevesen ismernek. A 10 km-es túrán láthattuk trópusi-szubtrópusi éghajlaton kialakult „félnarancs” alakú dombokat, gyapjúzsákokat és több gránit érdekességet is.
A túra állomásain képzett, közérthető geotúravezetők várták majd a résztvevőket, akik 5-10 percenként a kövek helyett mesélték el, hogy jöttek létre a bemutatott képződmények.

 
PDF Nyomtatás E-mail

Gólyahét

 

golyaEzen a héten minden figyelem kilencedikes diákjainkra irányul, hiszen csütörtökön kerül sor a gólyaavatóra. De addig még ki állniuk néhány próbatétetelt. Változatos feladatokat kell megoldaniuk az osztályoknak.

Hétfőn:

kis plüssállatkával kell a nap folyamán a folyosókon közlekedni pórázon vagy madzagon vezetve

Kedd:

a tanszereket vödörben kell hozniuk

Szerda:

vállra felhúzott hózentrógerrel és baseball sapkában jöjjenek iskolába.

Ez mellett napi feladatokra is sor kerül. A végül a gólyaavatóra csütörtökön kerül sor, ahol az előzetes feladtok megoldásai is számatanak majd.

 
Hankook tábor- Avagy FUN a Funside táborban. PDF Nyomtatás E-mail

FunsideJúlius 5-én a dunaújvárosi élményfürdő előtt nagy készülődés volt reggel 9-kor. A Hankook támogatásának köszönhetően két busznyi általános iskolás gyerek és középiskolás fiatal indult el Balatongyörökre, a Funside angol táborba.

Visszaemlékszem a megérkezésünkre. Alig pakoltunk le, máris mehettünk tesztet írni. Ez felmérte az íráskészségünket és a nyelvtan tudásunkat - bevallom, nekem egy kicsit fura volt az egyik pillanatról a másikra áthangolódni az angolra. Aztán a szóbeli rész jött. Az számomra sokkal egyszerűbb volt, hiszen nemcsak magyarul imádok beszélni, hanem angolul is.

Bővebben...
 
Nyelvi napok PDF Nyomtatás E-mail

2015zaszlo. szeptember 22-én és 23-án, kedden és szerdán délelőtt idegennyelvi napokat szervezünk egy pályázati projekt keretében diákjainknak.
Kedden (2015.09.22.), azaz holnap a német nyelvet tanuló diákjaink egy nagyobb csoportjával Szekszárdra utazunk a Magyarországi Német Színházba (Deutsche Bühne Ungarn), ahol az Emil és a detektívek című német nyelvű darabot nézzük meg. Eközben az angolul tanuló diákok a Dózsa Mozicentrumban egy angol nyelvű mozifilmet tekintenek meg.
Szerdán (2015.09.23.) az iskola főépületében évfolyamonként és nyelvenként eltérő, változatos programokkal várjuk diákjainkat. A végzősök országismereti/nyelvhasználati előadásokat hallgathatnak idegen nyelven, az alsóbb évfolyamok megismerkedhetnek például az angol közlekedés sajátosságaival vagy épp a német és angol mesék világával.


Kalandra fel!

 
Lorántffysok Európai Mobilitási Hét programjain PDF Nyomtatás E-mail

Nagy érdeklődés kíséAcsapatri a Dunaújvárosban zajló Európai Mobilitási Hét programjait. Nem volt ez másként a hétfő délutáni Fókuszban a környezetbarát közlekedés címet viselő ismeretterjesztő előadássorozattal sem. Általános iskolások és középiskolások, köztük iskolánk tanulói figyelték az elhangzottakat.
Elsőnek Mészáros Imre osztályvezető beszélt arról, hogy milyen környezeti problémákkal jár együtt napjaink közlekedési rendszere. Számottevő a légszennyezés, a zaj, az élőhelyek feldarabolódásából eredő ökológiai kár. Emellett számos baleset okozója, így az emberekre közvetlenül is veszélyes. Igen figyelemre méltó, hogy 1970 óta tízszeresére nőtt Magyarországon az autók száma, ami jelenleg 3 millió.
Szeptember 22-e lett az autómentes nap, jelezve, hogy meg kell próbálni néha feladni a kényelmet, és a gyaloglást, a kerékpárt, netán a tömegközlekedést is választhatjuk a helyváltoztatásra. A mozgalom ma már mint Európai Mobilitási Hét él a köztudatban, ami kétségtelenül a mozgalom sikerét bizonyítja.

Bővebben...
 
Egészségnap PDF Nyomtatás E-mail

egészségnap 20152015. szeptember 4-én, pénteken dél- előtt egy pályázati projekt keretében Egészségnapot tar- tottunk iskolánk főépületében. Színes programokkal, vetél- kedőkkel próbáltuk felhívni diákjaink figyelmét az egészséges táplákozás, életmód fontosságára. Reggel 8 órától szilva- lekvárfőzés, palacsintasütés, szűrőprogramok, projektfeladatok, szakmai előadások, főzési bemutató, egészséges ételek bemutatói, sporttevékenység és meglepetésként  - a nap végén - a dunaújvárosi jégkorongcsapat (Acélbikák) tagjai várták diákjainkat.

Reméljük, célt ért az üzenet :)
A képet Oroszi Csilla tanárnő készítette.
 
 
Jubileumi tanévnyitó PDF Nyomtatás E-mail

jubileumi csoportkép

2015. szeptem- ber 1-jén, ked- den az ünne- pélyes tanév- nyitó kereté- ben Pocsainé Varga Veronika igazgatónő megnyitotta a 40. - jubileumi - tanévet. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Őszi Attila, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója is. Az ünnepséget ráhangolódásként egy jubileumi csoportkép elkészítésével zártuk, melyen iskolánk diákjai és tanárai szerepelnek.

 

A képet Kovács Zoltán, iskolánk oktatási technikusa készítette.

 
Gólyatábor 2015 PDF Nyomtatás E-mail

gólyatábor 2015Augusztus utolsó napján került sor a nagy hagyo- mányokra visszatekintő gólyatáborunk- ra. A kilen- cedikesek a nap első felében egymással ismerkedtek, majd ügyességi sportvetélkedőn vettek részt. Ezután ellátogattak tanműhelyeinkbe, ahol játékos formában ismerkedtek a gyakorlati képzés helyszíneivel és a tanárokkal, oktatókkal. A napot közös szendvicsezés zárta. 
Reméljük, minden gólyánk jól érezte magát!

A képet Rohonczi Istvánné, iskolánk pedagógusa készítette.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 6 / 14
Hirdetés