Ma 2019. február 21., csütörtök, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Aktuális események

    febr. 25 00:00
    "Pénz7"
    márc. 7 00:00
    Projekt-nap Pénziránytű - tanítás nélküli munkanap
    márc. 12 00:00
    Erasmus+ Pedagógiai Információs Nap
    márc. 12 00:00
    Nyelvi nap
    márc. 13 00:00
    Komplex várostörténeti vetélkedő

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month február 2019 next month
H K SZ CS P SZ V
week 5 1 2 3
week 6 4 5 6 7 8 9 10
week 7 11 12 13 14 15 16 17
week 8 18 19 20 21 22 23 24
week 9 25 26 27 28

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Diákélet

 Az iskola falai között tartalmas és színes diákélet folyik. Szép hagyományokat teremtettünk az évek folyamán, amelyeket időről-időre ápolunk, és újakkal bővítjük. A diákélet hagyományaiból adódó tanórán kívüli program a gólyaavató, szalagavató, farsangi bál, a Lorántffy Napok eseménysorozata, melyben gálaműsor, komoly és tréfás vetélkedők, szakmai előadások, divatbemutatók, sportversenyek zajlanak több napon keresztül. 

    Aktívan veszünk részt a város kulturális és sportéletében. Szívesen megyünk a más iskolák által szervezett versenyekre, ahol diákjaink szépen megállják a helyüket. Természetesen - mint minden iskolában - nálunk is működik a DÖK a diákok nem kis örömére, fő céljaik az iskolai élet színesítése, programok szervezése, diákjogok, érdekvédelem biztosítása.
 
A diákönkormányzat elnöke: Falusi István 11/1 osztályos tanuló.

A DMSP, azaz a diákmozgalmat segítő pedagógusl Miklósity Szőke Zsuzsanna tanárnő.Közismereti hét PDF Nyomtatás E-mail

Iskolánk a héten rendezi meg a már hagyományosnak mondható közismereti hetét. A hét témája a reneszánsz kor. Különböző feladatok várják a diákokat a hét folyamán, ahol irodalomi, matematikai, biológiai, fizikai, történelmi ismereteiket hasznosíthatják. A mozgás sem maradhat ki a programból kosárlabda és kidobóverseny kerül megrendezésre.

A közismereti hét keretében több előadó is iskolánkba látogat, hogy színvonalas előadás tartson fizikából, művészetekből, vagy éppen informatikából. Az eredményhirdetés csütörtökre várható a nagyszünetben, Páhi- Fekete Noémi kiállítás megnyitójával egybe kötve. A részletes program alább látható.

kozismeretihet

 
Workshop Budapesten PDF Nyomtatás E-mail

hosz     „A múzeumok a múltat őrzik meg, a hulladékgazdálkodók a jövőt.” (T. Ansons)

Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége

 

A fenti, elgondolkodtató mondattal kezdődött a „Szemléletformálás iskolák és hulladékgazdálkodó vállalkozások helyi együttműködésével” című workshop, amelyen 2016. február 18-án vettem részt Budapesten.

A szervezők – Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége - beszámoltak róla, hogy pályázatot nyertek az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóságánál. Ennek köszönhetően 5 megye 8 településére terjesztenek ki egy környezetvédelmet elősegítő kommunikációs programot, amely mögé állt a Herman Ottó Intézet szakképzési igazgatósága is. Az öt megye között szerepel Fejér megye is.

Az előadásra olyan általános és középiskolai tanárokat vártak, akik környezetvédelmet vagy ahhoz kapcsolódó témát oktatnak, illetve a környezeti nevelésben vesznek részt. A cél nyilvánvaló: a diákok informálása, környezeti nevelése, szelektív gyűjtésre szoktatása.

Bővebben...
 
Carissa kupa PDF Nyomtatás E-mail

defi-adato-dlsz-2016A Carissa Kupán több diákunk is teljesített közösségi szolgálatot. A kupa jótékony célt szolgált, minél több létesítményt életmentő készülékhez jutatni.

Tavaly a XIII. Carissa Kupa jótékony gyűjtésének köszönhetően a Dunaújváros Sportcsarnok kapott egy új, modern életmentő
defibrillátort, most pedig végső helyére került a második készülék is, mely 2016. február 17-től, a Dunaújvárosi Egyetemet és környékét teszi biztonságosabbá. Az alábbi térképen látható

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

 

FARSANGfarsang2015

Iskolánkban 2016. február 11- én kerül sor a farsang megrendezésére. Várjuk az ötletes jelmezeket, a vállalkozó kedvű osztályok fellépését.

A jelmezverseny fő díja egy torta, de további értékes nyeremények és gazdára várnak!

 

 
Szalagavató 2016 PDF Nyomtatás E-mail

szalag2016. január 15-én, a Dózsa Moziban került megrendezésre a DSZC Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiumának szalagavató ünnepélye.

A szalagavató mérföldkő egy középiskolás diák életében, de az idei rendezvény iskolánk történetében is különös jelentőséggel bír, hiszen a 2015/2016-os tanévben a 40. jubileumi tanévünket ünnepeljük. Így e jeles évfordulót szem előtt tartva készültek diákok és tanárok egy meghitt, bensőséges, szórakoztató, és elgondolkodtató ünnepségre.

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

 

ANGYALDOBOZOK a Lóris „angyaloktól”

 angyal

PC140061

Iskolánk Műszaki munkaközössége néhány hete felhívást intézett az iskola diákjaihoz, tanáraihoz, hogy lepjünk meg néhány, kórházban ünneplő, nagycsaládban élő vagy éppen árva, tanyákon vagy kis falvakban éldegélő, csonka családban nevelkedő, a karácsony különlegességéről alig tudó gyermeket.

 

Az iskola „angyalai” buzgón dolgoztak, hogy minél több, színes csomagolópapírral becsomagolt dobozt tudjunk összegyűjteni. A dobozokban – többek között - játék, társas, plüssmackó, kulcstartó és írószer is volt.

 

Az összesen 20 dobozból álló ajándékhalmazt a mai napon eljuttatunk a MMK gyűjtőpontra, ahol nagyon örültek a felajánlásnak.

 

 

 
PDF Nyomtatás E-mail

angyaldobfelirat2015

Dunaújváros Önkormányzata az idén is megrendezi, megszervezi a tavaly útjára indított Angyaldoboz kezdeményezést! Iskolánk is csatlakozott a kezdeményezéshez. Ezért arra kérjük diákjainkat, ha lehetőségük van rá, állítsanak össze (a szabályoknak megfelelően) egy angyaldobozt.

Tehát aki teheti segítsen, csak annyit kell tennie, hogy feleslegessé vált játékokat, könyveket, társasjátékokat, írószereket tegyék be egy dobozba (nem és kor megjelölésével) és adják le Baranyi Hajnalka tanárnőnek péntekig (december 11.).

 
Városi Diákpolgármester választás PDF Nyomtatás E-mail

Minden évben sor kerül a Diákparlamenti közgyűlésre, ahol megválasztották az új elnökségi tagokat. A szabályzat szerint a polgármester, és az egyik alpolgármester is középiskolás kell, hogy legyen, a másik alpolgármesternek pedig felsős általános iskolásnak.A diákpolgármester Alcsics Henrietta, a Rudas iskola tanulója, a felső tagozatos alpolgármestera Móricz Zsigmond általános iskolából Hujber Balázs lett.

A középiskolás alpolgármester iskolánk diákönkormányzatának elnök e Főcze Bernadett lett.

diákonkorm

forrás:www. dunaujvaros.com

 

Gratulálunk!

 
PDF Nyomtatás E-mail

Ellátogattunk a Főiskola Euromobilitás Zöld napjára

Szerdán iskolánk néhány vegyipari és környezetvédelmis tanulója és kísérőtanáraik ellátogattak a Dunaújvárosi Főiskola Euromobilitás-Zöld nap kiállítására.

A téma aznap legfőképp az elektromosság volt, ennek ismereteivel ajándékozták meg tanulóinkat.

20151111 105425Kipróbálhatták a Fat bike-ot,ami olyan, mint egy bicikli, jóval nagyobb kerekekkel, főként túrázáshoz. Ezenkívül gokartoztak - na de szigorúan elektromosan! - és az elektromos rollert is használták.20151111 103725

Érdekesség volt számukra az önjáró, rajzoló robot, valamint a napelemmel működő ventillátor, de volt ott szenzoros, egy bizonyos pályát követő robot, ezenkívül elektromos crossmotor is, ami úgy nézett ki, mint benzines „testvére”.

Jelenlétünkben avatták fel a régió első elektromos töltőállomását, amit azonnal használatba is vettek két lenyűgöző hibrid autóval. A legnagyobb látványosság a közel 50 millió forintot érő hibrid BMW i8 volt, amely 4 másodperc alatt gyorsul 100km/h-ra.

Az ÖKO-sátor segítségével kipróbálhattuk a szelektív hulladékgyűjtést, játékosan mutatták be nekünk. Volt színes golyó célba juttatás, „csocsóasztal” nehezített pályával. De halásztak is… bár megenni nem tudták, hisz hulladék volt.

Bővebben...
 
Gólyaavató 2015 PDF Nyomtatás E-mail

golyaavatoAz idei Lorántffy-s gólyaavatót 2015. 10. 15-én szervezte meg a 10/3-es osztály, valamint osztályfőnökük, Jadlószkiné Nemes Ildikó. Az avató délután kettőkor kezdődött, ekkor vonult be a négy kilencedikes osztály. Minden osztálynak be kellett öltöznie, és a jelmezével összhangban kellett táncos produkciót bemutatnia.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 5 / 14
Hirdetés