Ma 2018. február 19., hétfő, Zsuzsanna napja van. Holnap Aladár és Álmos napja lesz.

Szakképzés Eu Hete

Aktuális események

    Nincs esemény

Széchenyi 2020

Szakmák éjszakája

Iskolai események

previous month február 2018 next month
H K SZ CS P SZ V
week 5 1 2 3 4
week 6 5 6 7 8 9 10 11
week 7 12 13 14 15 16 17 18
week 8 19 20 21 22 23 24 25
week 9 26 27 28

Pályázat

Határtalanul

Hirdetés

Hirdetés


Diákélet

 Az iskola falai között tartalmas és színes diákélet folyik. Szép hagyományokat teremtettünk az évek folyamán, amelyeket időről-időre ápolunk, és újakkal bővítjük. A diákélet hagyományaiból adódó tanórán kívüli program a gólyaavató, szalagavató, farsangi bál, a Lorántffy Napok eseménysorozata, melyben gálaműsor, komoly és tréfás vetélkedők, szakmai előadások, divatbemutatók, sportversenyek zajlanak több napon keresztül. 

    Aktívan veszünk részt a város kulturális és sportéletében. Szívesen megyünk a más iskolák által szervezett versenyekre, ahol diákjaink szépen megállják a helyüket. Természetesen - mint minden iskolában - nálunk is működik a DÖK a diákok nem kis örömére, fő céljaik az iskolai élet színesítése, programok szervezése, diákjogok, érdekvédelem biztosítása.
 
A diákönkormányzat elnöke: Falusi István 11/1 osztályos tanuló.

A DMSP, azaz a diákmozgalmat segítő pedagógusl Miklósity Szőke Zsuzsanna tanárnő.PDF Nyomtatás E-mail

angyaldobfelirat2015

Dunaújváros Önkormányzata az idén is megrendezi, megszervezi a tavaly útjára indított Angyaldoboz kezdeményezést! Iskolánk is csatlakozott a kezdeményezéshez. Ezért arra kérjük diákjainkat, ha lehetőségük van rá, állítsanak össze (a szabályoknak megfelelően) egy angyaldobozt.

Tehát aki teheti segítsen, csak annyit kell tennie, hogy feleslegessé vált játékokat, könyveket, társasjátékokat, írószereket tegyék be egy dobozba (nem és kor megjelölésével) és adják le Baranyi Hajnalka tanárnőnek péntekig (december 11.).

 
Városi Diákpolgármester választás PDF Nyomtatás E-mail

Minden évben sor kerül a Diákparlamenti közgyűlésre, ahol megválasztották az új elnökségi tagokat. A szabályzat szerint a polgármester, és az egyik alpolgármester is középiskolás kell, hogy legyen, a másik alpolgármesternek pedig felsős általános iskolásnak.A diákpolgármester Alcsics Henrietta, a Rudas iskola tanulója, a felső tagozatos alpolgármestera Móricz Zsigmond általános iskolából Hujber Balázs lett.

A középiskolás alpolgármester iskolánk diákönkormányzatának elnök e Főcze Bernadett lett.

diákonkorm

forrás:www. dunaujvaros.com

 

Gratulálunk!

 
PDF Nyomtatás E-mail

Ellátogattunk a Főiskola Euromobilitás Zöld napjára

Szerdán iskolánk néhány vegyipari és környezetvédelmis tanulója és kísérőtanáraik ellátogattak a Dunaújvárosi Főiskola Euromobilitás-Zöld nap kiállítására.

A téma aznap legfőképp az elektromosság volt, ennek ismereteivel ajándékozták meg tanulóinkat.

20151111 105425Kipróbálhatták a Fat bike-ot,ami olyan, mint egy bicikli, jóval nagyobb kerekekkel, főként túrázáshoz. Ezenkívül gokartoztak - na de szigorúan elektromosan! - és az elektromos rollert is használták.20151111 103725

Érdekesség volt számukra az önjáró, rajzoló robot, valamint a napelemmel működő ventillátor, de volt ott szenzoros, egy bizonyos pályát követő robot, ezenkívül elektromos crossmotor is, ami úgy nézett ki, mint benzines „testvére”.

Jelenlétünkben avatták fel a régió első elektromos töltőállomását, amit azonnal használatba is vettek két lenyűgöző hibrid autóval. A legnagyobb látványosság a közel 50 millió forintot érő hibrid BMW i8 volt, amely 4 másodperc alatt gyorsul 100km/h-ra.

Az ÖKO-sátor segítségével kipróbálhattuk a szelektív hulladékgyűjtést, játékosan mutatták be nekünk. Volt színes golyó célba juttatás, „csocsóasztal” nehezített pályával. De halásztak is… bár megenni nem tudták, hisz hulladék volt.

Bővebben...
 
Gólyaavató 2015 PDF Nyomtatás E-mail

golyaavatoAz idei Lorántffy-s gólyaavatót 2015. 10. 15-én szervezte meg a 10/3-es osztály, valamint osztályfőnökük, Jadlószkiné Nemes Ildikó. Az avató délután kettőkor kezdődött, ekkor vonult be a négy kilencedikes osztály. Minden osztálynak be kellett öltöznie, és a jelmezével összhangban kellett táncos produkciót bemutatnia.

Bővebben...
 
Középiskolások az Alkotmánybíróságon PDF Nyomtatás E-mail

alkotmanybirosagKözépiskolai tanulóknak szóló ismeretterjesztési programot indított az Alkotmánybíróság 11-12. évfolyamos tanulók részére. A program célja, hogy bemutassa az Alkotmánybíróság feladatait, működését, és ezáltal növeljük a diákok alkotmányossággal és az alapvető jogokkal kapcsolatos ismereteit.
Iskolánk is jelentkezett a programra, ezért ma (2015.10.15.) egy 23 fős diákcsoportunk 2 tanár kíséretével ellátogatott az Alkotmánybíróságra. A látogatás során a diákok hasznos ismeretekre tettek szert. A csoport ezután ellátogatott a Terror Háza Múzeumba is.

 
A hónap diákja PDF Nyomtatás E-mail

Ebben a hónapban is jutalomba részesítette a dunaújvárosi Önkormányzat azon diákokat akiknek kiemelt sport vagy tanulmányi eredményei vannak. A szeptember hónap legügyesebbjeit köszöntötte Cserna Gábor polgármester a városháza közgyűlési termében.

A hónap diákja szeptemberben iskolánkból Balogh Kristóf, a Nemzetközi Hagyományos Íjászat Versenyen elért sikereiért.

kristóf

A kép forrása: Dunaújváros Online.

Gratulálunk!

 
Túráztunk PDF Nyomtatás E-mail

geotura12015. október 11-én ismét teljesítettünk egy gyalogtúrát. A kedvezőtlen időjárás sem szegte kedvünket, így elbuszoztunk Gántra, hogy részt vegyünk egy Mesélő kövek geotúrán.

Miről mesélnek a kövek? Ez egy teljesítménytúrához hasonló rendezésű, Magyarországon egyedülálló túra. Célja, hogy bemutassa a kőzetekbe zárt millió évek izgalmas történeteit.
Nem véletlenül esett a választás a Velencei-hegységregeotura2; az ingóköveken túl is meglepetésekkel teli és gazdag földtani örökséggel rendelkezik, melyet csak kevesen ismernek. A 10 km-es túrán láthattuk trópusi-szubtrópusi éghajlaton kialakult „félnarancs” alakú dombokat, gyapjúzsákokat és több gránit érdekességet is.
A túra állomásain képzett, közérthető geotúravezetők várták majd a résztvevőket, akik 5-10 percenként a kövek helyett mesélték el, hogy jöttek létre a bemutatott képződmények.

 
PDF Nyomtatás E-mail

Gólyahét

 

golyaEzen a héten minden figyelem kilencedikes diákjainkra irányul, hiszen csütörtökön kerül sor a gólyaavatóra. De addig még ki állniuk néhány próbatétetelt. Változatos feladatokat kell megoldaniuk az osztályoknak.

Hétfőn:

kis plüssállatkával kell a nap folyamán a folyosókon közlekedni pórázon vagy madzagon vezetve

Kedd:

a tanszereket vödörben kell hozniuk

Szerda:

vállra felhúzott hózentrógerrel és baseball sapkában jöjjenek iskolába.

Ez mellett napi feladatokra is sor kerül. A végül a gólyaavatóra csütörtökön kerül sor, ahol az előzetes feladtok megoldásai is számatanak majd.

 
Hankook tábor- Avagy FUN a Funside táborban. PDF Nyomtatás E-mail

FunsideJúlius 5-én a dunaújvárosi élményfürdő előtt nagy készülődés volt reggel 9-kor. A Hankook támogatásának köszönhetően két busznyi általános iskolás gyerek és középiskolás fiatal indult el Balatongyörökre, a Funside angol táborba.

Visszaemlékszem a megérkezésünkre. Alig pakoltunk le, máris mehettünk tesztet írni. Ez felmérte az íráskészségünket és a nyelvtan tudásunkat - bevallom, nekem egy kicsit fura volt az egyik pillanatról a másikra áthangolódni az angolra. Aztán a szóbeli rész jött. Az számomra sokkal egyszerűbb volt, hiszen nemcsak magyarul imádok beszélni, hanem angolul is.

Bővebben...
 
Nyelvi napok PDF Nyomtatás E-mail

2015zaszlo. szeptember 22-én és 23-án, kedden és szerdán délelőtt idegennyelvi napokat szervezünk egy pályázati projekt keretében diákjainknak.
Kedden (2015.09.22.), azaz holnap a német nyelvet tanuló diákjaink egy nagyobb csoportjával Szekszárdra utazunk a Magyarországi Német Színházba (Deutsche Bühne Ungarn), ahol az Emil és a detektívek című német nyelvű darabot nézzük meg. Eközben az angolul tanuló diákok a Dózsa Mozicentrumban egy angol nyelvű mozifilmet tekintenek meg.
Szerdán (2015.09.23.) az iskola főépületében évfolyamonként és nyelvenként eltérő, változatos programokkal várjuk diákjainkat. A végzősök országismereti/nyelvhasználati előadásokat hallgathatnak idegen nyelven, az alsóbb évfolyamok megismerkedhetnek például az angol közlekedés sajátosságaival vagy épp a német és angol mesék világával.


Kalandra fel!

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 5 / 14
Hirdetés