Ma 2018. november 18., vasárnap, Jenő napja van. Holnap Erzsébet napja lesz.

Aktuális események

    nov. 20 00:00
    Szakmai pályaorientációs nap
    nov. 26 15:00 - nov. 26 16:00
    Fogadóóra
    dec. 1 00:00
    Nincs tanítás
    dec. 5 00:00
    "Zöldülj!" - környezetvédelmi vetélkedő
    dec. 7 10:00 - dec. 7 15:00
    Nyílt nap

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month november 2018 next month
H K SZ CS P SZ V
week 44 1 2 3 4
week 45 5 6 7 8 9 10 11
week 46 12 13 14 15 16 17 18
week 47 19 20 21 22 23 24 25
week 48 26 27 28 29 30

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Diákélet

 Az iskola falai között tartalmas és színes diákélet folyik. Szép hagyományokat teremtettünk az évek folyamán, amelyeket időről-időre ápolunk, és újakkal bővítjük. A diákélet hagyományaiból adódó tanórán kívüli program a gólyaavató, szalagavató, farsangi bál, a Lorántffy Napok eseménysorozata, melyben gálaműsor, komoly és tréfás vetélkedők, szakmai előadások, divatbemutatók, sportversenyek zajlanak több napon keresztül. 

    Aktívan veszünk részt a város kulturális és sportéletében. Szívesen megyünk a más iskolák által szervezett versenyekre, ahol diákjaink szépen megállják a helyüket. Természetesen - mint minden iskolában - nálunk is működik a DÖK a diákok nem kis örömére, fő céljaik az iskolai élet színesítése, programok szervezése, diákjogok, érdekvédelem biztosítása.
 
A diákönkormányzat elnöke: Falusi István 11/1 osztályos tanuló.

A DMSP, azaz a diákmozgalmat segítő pedagógusl Miklósity Szőke Zsuzsanna tanárnő.Környezetvédelmi világnap PDF Nyomtatás E-mail

kornyezetvedelem2„1972. június 5-től 16-ig tartották Stockholmban az ENSZ első, „Ember és bioszféra” címet viselő környezetvédelmi világkonferenciáját. A világszervezet közgyűlése, a konferencia javaslatára még abban az évben, határozatában nemzetközi környezetvédelmi világnappá nyilvánította a tanácskozás kezdőnapját, június 5-ét. A világnap központi rendezvényeit minden évben más országban és témában tartják.”

(https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6rnyezetv%C3%A9delmi_vil%C3%A1gnap)

Bővebben...
 
Madarak és fák napja PDF Nyomtatás E-mail

Iskolánk Műszaki Munkaközössége a Madarak és Fák napja alkalmából fotópályázatot hirdet, melyre olyan saját készítésű fotókat várunk, amelyek 2010-ig visszamenőleg valamelyik év madarát vagy év fáját ábrázolják.
A képeket az alábbira e-mail címre kell küldeni:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
További részletek az alábbi kiírásban:

madarakesfak

 
Ádámok és Évák PDF Nyomtatás E-mail

adamokesevak logoIdén már iskolánk is részese az Ádámok és Évák Ünnepe című programnak. Az Odüsszeia tizenegy kalandját  formálták át a mai korba a város és a környék középiskolásai a Bartók színház immár negyedik alkalommal megrendezett Ádámok és Évák ünnepe elnevezésű programjában.
Iskolánk nyolc lelkes diák vállalkozott arra, hogy színre viszi Odüsszeusz 5. kalandját (Emberevő óriások szigete).

adamokesevak2

 
PDF Nyomtatás E-mail

A Dunaújvárosi Egyetem – Dunaújvárosi SZC – FMK Dunaújvárosi Járási Hivatal Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara szervezése által az országban elsőként kerül megrendezésre a szakiskolai, szakközépiskolai illetve technikusi végzettségű diákok részére a

Karriernap - Állásbörze.

Frissen végzett, álláskereső diákok a rendezvény keretén belül ismerhetik meg a hazai, illetve Dunaújváros és vonzáskörzete munkaerő piaci igényeit. Személyes kapcsolat felvételre van lehetőségük a kiállításon résztvevő rendvédelmi szervek, vállalatok, kis és középvállalkozások képviselőivel.

Legyél Te a következő munkatárs!

Helye: Dunaújváros, Dunaújvárosi Egyetem „A” Épület

Ideje: 2016. május 20. 9.00-13.00

 

A rendezvény fővédnöke: Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő .

due dujv logo szc dujv logo kormhuv dujv logo ipkamara dujv logo
 
Ballagás 2016 PDF Nyomtatás E-mail

ballagas2016Végzős diákjaink 2016. április 29-én, pénteken ünnepélyes keretek között vettek búcsút a középiskolás éveiktől, azaz elballagtak. Megtartották az utolsó osztáylfőnöki órát, majd a diákok énekszóval búcsúztak a diák évektől, tanteremektől. Pocsainé Varga Veronika igazgató ünnepi beszédében elköszönt a diákoktól. A ballagó diákok nevében Fónad Viktória 12/1 osztályos, és Főcze Bernadett 12/2 osztályos tanuló búcsúzott el, ezt követően került fel a végzősök szalagja az iskolazászlóra. Iskolánk igazgatója, átadta  a végzősöknek elért eredményeik elismeréseként a jutalmakat. Végül  a galambok is szárnyra keltek, mint ahogy a diákok is elindulnak felnőtt életük felé.

Végzőseinkenk az  előttük álló vizsgákhoz kitartást és sok szerencsét kívánunk!

 
Jubileumi Gála PDF Nyomtatás E-mail

logoIskolánk jubileumi gálával ünneplte fennállásának 40. évfordulóját a Dózsa Mozicentrumban csütörtökön délután. Először Pocsainé Varga Veronika igazgatónő köszöntötte a jelenlevőket, beszédében megemlékezett a kezdetekről, mikor is 1976. szeptember elsején elindult a tanítás az intézményben. Ezután színvonalas műsor következett, melyet iskolánk tanulói adtak elő.

A műsorszámok között hallhatunk dalokat, verseket, láthattunk zsonglőrt, filmet az úszás szépségeiről, valamint spanyol legyező táncot, Chacha-t és legényest. Ezenkívül levetítésre került egy iskolatörténeti kisfilm is, amely minden iskolánk életében bekövetkezett jelentős mérföldkőről megemlékezett felhasználva különbző archív forrásokat, fényképeket.

A diákok műsora két divatbemuatóval zárult: először ÖKO divatbemutató keretében mutatták meg kreatívitásukat diákjaink, hiszen a ruhák hulladékanyagokból készültek. Ezt követően pedig iskolánk pedagógusai az elmúlt évtizedek vizsgamunkáiból tartottak bemutatót.

 
Múzeumi nap PDF Nyomtatás E-mail
muzeuminap1

Ma (2016.03.22) diákjainkat múzeumlátogatásra vittük. Voltak, akik a szocreál tanösvény teljesítése után az Intercisa Múzeumba látogattak el. De a többség a főváros valamelyik közgyűjteményét kereste fel. Voltak diákjaink, akik ellátogatak a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Varázskastély elnevezésű interaktív kiállítására, majd a Terror Háza Múzeumba. Volt iskolánkból látogatók a Budapest töréneti, Hadtörténeti, a Földrajzi és a Mezőgazdasági Múzeumban, de volt aki a Csodák Palotáját, vagy éppen a Nagytétényi Kastély múzeumot tekintette meg.
Reméljük, senki nem bánta meg a döntését!

Köszönjük az osztályfőnökök, kísérő tanárok szervező munkáját és a diákok lelkesedését.  

 muzeuminap2
 muzeuminap3
 muzeuminap5
 
DÖK-nap PDF Nyomtatás E-mail

dok

A DÖK-nap a hagyományoknak megfelelően a diákigazgató beiktatásával indult. A pénteki választáson végül Anita, a 11/3-as osztály jelöltje szerezte meg a győzelmet, így a mai nap eseményeit ő irányította. A nap folyamán mindenki megtalálhatta a neki tesző elfoglaltságot.

tarsasAmbrus Dia tanárnő játszóházat működtetett, a tornateremben sportos és játékos programok váltották egymást (kidobó, óriás társas), a műfüves pályán kispályás focibajnokság zajlott, de volt dartsvesreny, karaoke, puzzle, is. ujraelesztesCsilléry Viktor vezetésével újraélesztési gyorstalpaló tanfolyamra is sor került. 

Majd a Dunaújvárosi Hivatásos

Tűzoltóparancsnokság egyik egysége látogatott el hozzánk, elsősorban azért, hogy a közösségi szolgálatról adjon felvilágosítást.

Bővebben...
 
Tanulmányi kirándulás PDF Nyomtatás E-mail

Március 17-én iskolánk szabó (2/12/A) és bőrdíszműves (2/10/A) tanulói tanulmányi kiránduláson vettek részt. A kiránduláson a kunszentmiklósi székhelyű Temaforg gyárat látogatták meg, amelynek 1985-től a nemszőtt kelmék előállítása a fő profilja.
Köszönjük a lehetőséget.

kunszentmiklos tanulmanyikir

 
Pénz7 PDF Nyomtatás E-mail

penz7Magyarország is csatlakozott az Európai Pénzhét (avagy European Money Week) közel 30 országot átfogó kezdeményezéséhez. Szakmai intézmények, tanárok, diákok és pénzügyi szakemberek részvételével, rangos előadásokkal és diákok látványos produkciójával kezdődött el a mai nap folyamán a második magyarországi „Pénz7”.

A március 7-11. között zajló pénzügyi témahéten a diákok megismerkedhet  az őket is érintő hétköznapi pénzügyi témákkal. A március 7-én kezdődő program rendhagyó, játékos, szemléltető eszközöket felsorakoztató óráin a pénzügyi tervezés megalapozása mellett a megtakarításokkal kapcsolatos alapismeretek átadása a cél.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 4 / 15
Hirdetés