Ma 2019. február 23., szombat, Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Kollégiumi események

previous month február 2019 next month
H K SZ CS P SZ V
week 5 1 2 3
week 6 4 5 6 7 8 9 10
week 7 11 12 13 14 15 16 17
week 8 18 19 20 21 22 23 24
week 9 25 26 27 28

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Friss hírek
Mikulás nap PDF Nyomtatás E-mail

 

A vasárnap este folyamán meggyújtottuk az adventi koszorú második gyertyáját is. Megemlékeztünk az adventi időszak és a további decemberi ünnepek jelentőségéről, eredetéről. Majd a kollégiumi Mikulások és krampuszok végig járták a szobákat és kinek-kinek érdeme szerint szaloncukrot és virgáccsal való paskolást osztogattak.

PC060018PC060019PC060029

 
Szavalóverseny 2015 PDF Nyomtatás E-mail

PB170001 másolataKollégiumunk régi hagyománya a szavalóverseny, melynek megrendezésére minden év őszén kerül sor. A verseny lebonyolításának ebben az évben is a könyvtár adott otthont.

Ráhangolódásként és a feszültség oldására Czéhmeiszter Renáta és Vavrek Anita népdalokat énekeltek. Ezt követően 12 szavaló adta elő a számára kedves verset. Míg a zsűri meghozta döntését, Kőnig Kartal gitározott a résztvevőknek. A szavalók kellemes percekkel, maradandó élménnyel ajándékozták meg a jelenlévőket.

Mindenkinek oklevéllel és apró ajándékkal köszöntük meg a részvételt.

A szavalóverseny eredménye

Bővebben...
 
Diákönkormányzat közgyűlése PDF Nyomtatás E-mail

Diákönkormányzat közgyűlése

kozgyules2015 október 8.-án tartotta ez évi első közgyűlését a kollégiumi diákönkormányzat, amelyen a kollégiumi tanulók teljes létszáma részt vett. Kuzsel Nikolett, a DÖK vezetője ismertette az ez évi munkatervet, elmondta, milyen programokat tervez, milyen feladatokat vállal az önkormányzat vezetősége erre a tanévre. Ezt követően a kollégium vezetője válaszolt a nyílt, illetve előzetesen írásban leadott, a diákokat leginkább foglalkoztató kérdésekre.

A fórum a tavalyi tanév tanulmányi és szobatisztasági versenyének értékelésével, és az ajándékok átadásával zárult.

 
Gólyahetek 2015 szeptember PDF Nyomtatás E-mail

Gólyahetek 2015 szeptember

P9170006

Kollégiumunk programjainak sorát idén is a Gólyahetek rendezvényeivel kezdtük, melyet a Diákönkormányzat szervezett gólyáink számára. Szeptember 17-én Városismertető séta alkalmával a város fontosabb épületeinek bemutatása mellett különböző feladatokat is meg kellett oldaniuk a csapatoknak.

Október 1-én jó hangulatú sportvetélkedőn vettek részt gólyáink, ahol a megismerkedés, összeszokás jegyében játékos feladatokat kellett végrehajtaniuk.

PA010019 k

 

Kollégiumunk hagyományos Gólyaavatójára október 20-án került sor. A vidám est menetrendjét a 3-as és 4-es csoport találta ki, ők is szervezték meg, vezették le, avatták kollégistává az újonnan beköltözőket. A belépő feladat szerint minden „gólyának” bohócruhába kellett öltöznie és ennek megfelelően az arcát kifestenie. Aki nem teljesítette büntető feladatot kapott.

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Kollégiumi pótfelvételi tájékoztató

Tiszlogo ntelt Szülő!

 

A Lorántffy Kollégium Dunaújváros közepén, zöld övezetben található. (Bocskai u. 1/a) Valamennyi középiskola, a buszpályaudvar és a vasútállomás is rövid időn belül elérhető. Koedukált intézményként 200 fő középiskolás tanuló elhelyezésére van lehetőségünk. Az erkélyes szobák 4 ágyasak, az ablakok a hatalmas sportpályára néznek. Tanulóinknak biztosítjuk a tanulás lehetőségét, tanári segítséget, korrepetálást, valamint a szabad idő hasznos eltöltéséhez

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Tájékoztató a 2015 – 2016 tanévre

felvételt nyert tanulók részére

 

Beköltözés a kollégiumba:   

   2015. augusztus 31. 14h – 18h

Szülői értekezlet:  

2015. augusztus 31. 15h

Beköltözéskor hozd magaddal az alábbiakat:

 

  • Egészségügyi szülői nyilatkozat, hogy közösségbe mehetsz, (itt letölthető)
  • 2 db. igazolványkép
  • 2 db lakat 2 – 2 kulccsal
  • Ágyneműhuzat, lepedő, törölköző, konyharuha
  • Iskolai ünnepi öltözet (sötét szoknya/nadrág, fehér ing/blúz, cipő)
  • Néhány váltás fehérnemű, hálóruha, köntös, házicipő, fürdőpapucs, szabadidőruha
  • Hétköznapi, iskolai viselet 1 hétre
  • Tisztálkodó szerek: fogkefe, fogkrém, szappan, mosó-, mosogatószer, fésű, WC papír,
  • Tányér, pohár, ételtároló doboz, evőeszköz, konzervnyitó, szalvéta, stb.

A kollégiumba csak műszakilag kifogástalan elektromos készüléket szabad behozni (hajszárító, hajsütővas, vasaló, ébresztőóra)! Mobiltelefont, laptopot, ékszereket, nagyobb összegű készpénzt mindenki csak saját felelősségére hozzon magával!

Étkezés igénylése

Az étkezést szervezi és ügyintéző a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) Dunaújváros, Dózsa György út 35/a, Kovácsné Péter Zita. (tel: 25/403 – 877) Az első befizetéskor le kell adni a kedvezményre jogosító határozat másolatát! A befizetés:

szeptember hónapra:

pótbefizetés: augusztus 24. és legkésőbb 31. 8h – 15h között a GESZ irodában

október hónapra:      

 szeptember 14. és 21.

                                                                                               Fazekas Mária

                                                                                             kollégiumvezető

 
Pedagógus nap PDF Nyomtatás E-mail

P6040004Magyarországon 1952 óta minden év június első vasárnapján megünnepeljük a pedagógusokat. Régebben ekkor tüntették ki országosan a kiváló tanárokat, tanítókat. Manapság már e napon inkább csak az osztályközösségek köszöntik fel a saját pedagógusaikat. Kollégiumunkban pedagógusnap alkalmából a kollégium diákönkormányzata kedves és frappáns műsorral, valamint egy-egy szál virággal köszöntötte a nevelőtanárokat.

 
PDF Nyomtatás E-mail

Kollégiumi Diáknap 2015

201506

A május 28.-ai délután tartottuk meg ez évi kollégiumi diáknapunkat. Már hagyománynak számít, hogy a kora délutáni játékos, sportos csapatversenyt a DÖK szervezi. Az idén is voltak meglepő feladatok, mint például: az oldalán is lyukas szívószállal inni az üdítőt.

Szintén hagyomány az esti közös vacsora, amit ügyes szakácsaink készítenek el. Idén támogatás hiányában, csak bográcsban főtt paprikáskrumplira telt, de a füstölt szalonna és a kolbász nem hiányzott belőle. Heincz Ibolyának és kis csapatának köszönhetően alaposan jól laktunk.

Az idei öregdiák találkozónkat is erre a napra szerveztük.

Bővebben...
 
Ballagás PDF Nyomtatás E-mail

Ballag már…..teljescs

Búcsúztató ünnepség keretében köszöntünk el a 2014 – 2015 tanév végzőseitől május 28-án. A Színjátszó kör tagjai verses - dalos összeállítással búcsúztatták a végzősöket. A dekorációt a Kreatív szakkör készítette. Hagyományaink szerint a végzős diákok nevében Kuzsel Nikolett átadta a több évtizedes múltú Kollégiumi Emlékkönyvet a következő évfolyam képviselőjének, és az emlékszalag, a végzősök névsorával is felkerült a „vándorbotra”.

A kollégium érdekében végzett közösségi munkájáért

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 9 / 12
Hirdetés