Ma 2018. január 22., hétfő, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Szakmák éjszakája

Kollégiumi események

previous month január 2018 next month
H K SZ CS P SZ V
week 1 1 2 3 4 5 6 7
week 2 8 9 10 11 12 13 14
week 3 15 16 17 18 19 20 21
week 4 22 23 24 25 26 27 28
week 5 29 30 31

Pályázat

Határtalanul

Hirdetés

Hirdetés


Friss hírek
Karácsony előtti kreatív délután PDF Nyomtatás E-mail

mezessutes

Hagyományőrző programjaink egyike a karácsony előtti kreatív délután, ahol a karácsonyi készülődés jegyében diákjainknak lehetősége nyílt a karácsonyi hagyományokkal megismerkedni és kézügyességüket, esztétikai érzéküket próbára tenni.

A kollégium 70-80 diákja próbálta ki ügyességét, kreativitását. Mindenki olyan kézügyességi feladatot választott, ami számára a legjobban tetszett. Volt, aki asztali díszt, volt, aki fenyőfadíszt készített a szobájába vagy szeretteinek ajándékba.

Bővebben...
 
Szavalóverseny 2013 PDF Nyomtatás E-mail

 

A kollégiumi élet egyik legrégebbi hagyománya a szavalóverseny, melyet ebben az évben is november hónapban rendeztünk meg. A verseny lebonyolításának a könyvtár adott otthont.

Ráhangolódásként és a feszültség oldására Bakó Andrea, Mészáros Helga és Pómizs Viktória népdalokat énekeltek. Ezt követően 19 szavaló adta elő a kedvenc versét. A szavalók kellemes percekkel, maradandó élménnyel ajándékozták meg a jelenlévőket.

Mindenkinek oklevéllel és apró ajándékkal köszöntük meg a részvételt.

A szavalóverseny erdménye

I.helyezett: Ignácz Ágnes 5. csoport

II. helyezett: Göllény Piroska 4. csoport

III. helyezett: Bakó Andrea 7. csopot

    Lestár Melinda 8. csoport

A szavalóversenyen részt vettek még:

Baloni Fruzsina, Binder Ramóna, Ekk Rebeka, Jancsó Veronika

Katona Fanni, Keszthelyi Szófia, Király Borbála, Kristóf Dóra

Kuzsel Nikolett, Lestár Melinda, Nagy Veronika, Opre Andrea

Szajkó Gréta, Szakáczki Anita, Kovács Bence, kovács Zsolt

 
Gólyaavató 2013 PDF Nyomtatás E-mail

 

golyaavato1 kMinden új kollégista életében nagy esemény a gólyaheteket záró gólyaavató, hiszen szeretnének minél előbb túlesni a „megpróbáltatásokon”. A leendő gólyáknak előírt „öltözékben” kell megjelenniük a jeles napon. Ebben az évben a fiúk apácának, a lányok papnak öltözve vonultak be a társalgóba.

Bővebben...
 
A kollégiumról PDF Nyomtatás E-mail

A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium kollégiumát - mely  iskolánkkal, sportpályánkkal, gyakorlati oktatási központunkkal együtt a város egyik legszebb részén, a Kádár-völgy két oldalán található - 1977-ben adták át.

 

Aki felvételt nyer a Lorántffy iskolába, annak lehetősége van az iskolához tartozó kollégiumba jelentkezni. A kollégisták elhelyezése kényelmes, esztétikus, 4 ágyas, erkélyes szobákban történik. A kollégiumi szállás ingyenes. A kollégium épületében működő konyha éttermében kedvezményes étkezési lehetőség várja a lakókat.

 

200 férőhelyes, koedukált kollégiumunk gyönyörű környezetben található, az itt élő tanulók esztétikus, kultúrált légkörben töltik mindennapjaikat.

 

Számítógépekkel felszerelt tanulószobáinkban biztosítjuk a tanórai felkészüléshez szükséges feltételeket, melyek irányításában szaktanáraink nyújtanak segítséget.

 

Korrepetálási lehetőség: matematika, magyar irodalom és nyelvtan, kémia, angol, francia, német nyelv, történelem, műszaki tantárgyakból.

 

Szabadidős tevékenységeink: konditermi, tornatermi foglalkozások, számítástecnika-informatika, olvasókör (többezer kötetes könyvtárunkban), filmklub, táncszakkör, aerobic, énekkar, hastánc, színjátszókör, kreatív műhely, wellness szakkör, asztalitenisz, tűzzománc szakkör, darts, kozmetikai, dietetikai foglalkozások.

 

Hagyományőrző programjaink: gólyaavató, végzőseink faültetése, szavalóverseny, karácsonyi ünnepség, ki mit tud, megyei szintű asztalitenisz verseny és tűzzománc alkotónap, környezetvédelmi, könyvtárhasználati vetélkedő, kollégiumi nap, egészségnap, végzősök búcsúztatása.

 
« ElsőElőző12345678KövetkezőUtolsó »

Oldal 8 / 8
Hirdetés