Ma 2018. október 23., kedd, Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Kollégiumi események

previous month október 2018 next month
H K SZ CS P SZ V
week 40 1 2 3 4 5 6 7
week 41 8 9 10 11 12 13 14
week 42 15 16 17 18 19 20 21
week 43 22 23 24 25 26 27 28
week 44 29 30 31

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Friss hírek
Valentin nap PDF Nyomtatás E-mail

Valentin nap

Február 12 – én Valentin napot szervezett a kollégium diákönkormányzata. Ennek keretében a diákok megtekinthették a Valentin nap c. filmet. Az ügyesebbek pedig tortasütő és evő versenyen múlatták az időt, amelyre 3 csapat nevezett be. Mind a film, mind a torta kellemes élményt nyújtott a résztvevőknek. A torták értékelésénél a zsűri kiosztotta a „Legkreatívabb”, a „Legédesebb” és a „Legtündéribb” torta díját.

004 005

A diákok véleménye szerint jövőre is hasonló programot kellene szervezni.

 
Lányfoci PDF Nyomtatás E-mail

 

 

2015. január 29-én lány focicsapatunk részt vett a „Rudas Kupa” terem- labdarugó tornán. Helye- zést ugyan nem értünk el, de remekül éreztük magunkat.

  A csapat tagjai voltak:

 

Gelencsér Bernadett,

Góman Beatrix,

Kuzsel Nikolett,

Szajkó Gréta,

Teleki Szabrina,

Vígházi Georgina.

 P1260168

 

Bővebben...
 
Legek versenye PDF Nyomtatás E-mail

IMG 08352015. 01. 27-én rendeztük meg a Legek versenyét a kollégiumban.

A vidám vetélkedőt élvezték a versenyzők, a közönség pedig kellemesen szórakozott. A következő kategóriákban hirdetett győztest a zsűri.

Bővebben...
 
Karácsonyi ünnepi műsor PDF Nyomtatás E-mail

PC180062

Karácsonyi műsorunk (2014. december 18.) a szeretetről, az egymásra figyelésről, a másokkal való törődésről, az adni tudás öröméről szólt. Ezeket az érzéseket fejezték ki a versek, az énekkar előadásában megszólaló dalok, és O. Henry: Háromkirályok ajándéka című jelenet is. Az ünnep fényét emelte a tanulóink által előadott keringő. A műsort a 3-as és 4-es csoport szervezte, de a 30 szereplő között ott voltak az 1-es, 2-es, 5-ös és 6-os csoport tagjai is. Segítő tanárok: Juhászné Németh Éva, Szabó Éva, Schuszterné Lakk Katalin.

 
Mesevetélkedő” 2014. november 26. PDF Nyomtatás E-mail

Munkában vagyunk!A székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola Kollégiuma idén is megrendezte a már hagyománnyá vált mesevetélkedőét a megyei kollégiumok tanulói részére. Mi Lórisok is évek óta szívesen veszünk részt rajta.

Idei csapatunk tagjai: Farkas Fanni, Göllény Csilla, Ignácz Ágnes és Szabó Nóra voltak. A csapatot felkészítette Heincz Ibolya.

A vetélkedő témája:   Varázslatos mesék napkeletről.

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Sportélet – 2014/15

Ebben a tanítási évben a Lóri kollégisták életében újjá szerveződött a sportélet. Több mozgás program közül választhatnak az itt lakó diákok. Többek között:

-        AsztaliteniszPB250035

-        Foci

-        Kondi

-        Gerinctorna

-        Aerobik

Ez évben első alkalommal rendeztük meg az asztalitenisz házi bajnokságot, 2014 november 24.-én. A legjobbak voltak: Marschall László, Perger Ákos, Kovács Bence és Suta Béla.P4150020

 
„Egészséges életmód, élhető környezet” PDF Nyomtatás E-mail

A kollégisták rendszeresen részt vesznek különböző megyei szintű versenyeken. 2014. november 18-án egy kis csapat képviselte kollégiumunkat Székesfehérváron az „Egészséges életmód, élhető környezet” címmel meghirdetett vetélkedőn.A csapat

A vetélkedő 2014. november 18-án (kedden) 15.00 órakor kezdődött. A verseny az egészséges táplálkozás és a mozgás fontosságára, valamint a környezet értékeinek megóvására szeretné felhívni a megye kollégistáinak figyelmét.

Az idén kilenc csapat mérte össze tudását, hét megyei kollégiumból érkezett nevezés.

A vetélkedő két részből állt:

Az egyik előzetes feladatHermann Ottó élete és munkássága” címmel faliújság készítése. A faliújságot Quispe-Cruz Viviana készítette el.

Bővebben...
 
Szavalóverseny PDF Nyomtatás E-mail

A kollégiumi élet egyik legrégebbi hagyománya a szavalóverseny, melyet ebben az évben is november hónapban rendeztünk meg. A verseny lebonyolításának a könyvtár adott otthont. 10 szavaló adta elő a kedvenc versét. A szavalók kellemes percekkel, maradandó élménnyel ajándékozták meg a jelenlévőket.

Mindenkinek oklevéllel és apró ajándékkal köszöntük meg a részvételt.

A szavalóverseny erdménye

I.helyezett:     Ignácz Ágnes

II. helyezett:   Göllény Csilla

III. helyezett: Muzslai Csenge

DSCN1003

 

Gratulálunk!

 
Gólyaavató 2014. október 8. PDF Nyomtatás E-mail

Ezen a napon 51 fő új kollégistát avattunk. Minden új kollégista életében nagy esemény a gólyaheteket záró gólyaavató, hiszen szeretnének minél előbb túlesni a „megpróbáltatásokon”. A leendő gólyáknak előírt „öltözékben” kell megjelenniük a jeles napon. Az idei kötelező jelmez:DSCN0916x

Fiúknak: Piroska öltözék (piros köpeny vagy felső, szoknya, kiskosár)

Lányoknak: Farkas jelmez (farok, fül, bajusz)

Aki nem öltözött be, büntetésből színpadot takarított.

A különböző tréfás feladatok megvalósítása után- melyet a közönség hangos szurkolása kísért-az eskütétel következett. A felavatott, megkönnyebbült gólyák megfogadták, hogy udvarias, kedves, szorgalmas tagjai lesznek a közösségnek, és mindent megtesznek azért, hogy öregbítsék a Lorántffy Kollégium hírnevét.

A programot szervezte: az 1. és 6. csoport. További képek a galériában.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 8 / 10
Hirdetés