Ma 2018. június 22., péntek, Paulina napja van. Holnap Zoltán napja lesz.

Szakmák éjszakája

Erasmus

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Kollégiumi események

previous month június 2018 next month
H K SZ CS P SZ V
week 22 1 2 3
week 23 4 5 6 7 8 9 10
week 24 11 12 13 14 15 16 17
week 25 18 19 20 21 22 23 24
week 26 25 26 27 28 29 30

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Friss hírek
„Egészséges életmód, élhető környezet” PDF Nyomtatás E-mail

A kollégisták rendszeresen részt vesznek különböző megyei szintű versenyeken. 2014. november 18-án egy kis csapat képviselte kollégiumunkat Székesfehérváron az „Egészséges életmód, élhető környezet” címmel meghirdetett vetélkedőn.A csapat

A vetélkedő 2014. november 18-án (kedden) 15.00 órakor kezdődött. A verseny az egészséges táplálkozás és a mozgás fontosságára, valamint a környezet értékeinek megóvására szeretné felhívni a megye kollégistáinak figyelmét.

Az idén kilenc csapat mérte össze tudását, hét megyei kollégiumból érkezett nevezés.

A vetélkedő két részből állt:

Az egyik előzetes feladatHermann Ottó élete és munkássága” címmel faliújság készítése. A faliújságot Quispe-Cruz Viviana készítette el.

Bővebben...
 
Szavalóverseny PDF Nyomtatás E-mail

A kollégiumi élet egyik legrégebbi hagyománya a szavalóverseny, melyet ebben az évben is november hónapban rendeztünk meg. A verseny lebonyolításának a könyvtár adott otthont. 10 szavaló adta elő a kedvenc versét. A szavalók kellemes percekkel, maradandó élménnyel ajándékozták meg a jelenlévőket.

Mindenkinek oklevéllel és apró ajándékkal köszöntük meg a részvételt.

A szavalóverseny erdménye

I.helyezett:     Ignácz Ágnes

II. helyezett:   Göllény Csilla

III. helyezett: Muzslai Csenge

DSCN1003

 

Gratulálunk!

 
Gólyaavató 2014. október 8. PDF Nyomtatás E-mail

Ezen a napon 51 fő új kollégistát avattunk. Minden új kollégista életében nagy esemény a gólyaheteket záró gólyaavató, hiszen szeretnének minél előbb túlesni a „megpróbáltatásokon”. A leendő gólyáknak előírt „öltözékben” kell megjelenniük a jeles napon. Az idei kötelező jelmez:DSCN0916x

Fiúknak: Piroska öltözék (piros köpeny vagy felső, szoknya, kiskosár)

Lányoknak: Farkas jelmez (farok, fül, bajusz)

Aki nem öltözött be, büntetésből színpadot takarított.

A különböző tréfás feladatok megvalósítása után- melyet a közönség hangos szurkolása kísért-az eskütétel következett. A felavatott, megkönnyebbült gólyák megfogadták, hogy udvarias, kedves, szorgalmas tagjai lesznek a közösségnek, és mindent megtesznek azért, hogy öregbítsék a Lorántffy Kollégium hírnevét.

A programot szervezte: az 1. és 6. csoport. További képek a galériában.

 
Gólyahetek 2014 PDF Nyomtatás E-mail

Mint minden évben az idén is megrendeztük a gólyaheteket a kilencedikes kollégiumi diákoknak.

Programok:

Szeptember 11. Városnéző séta, beiktatott feladatokkal

Városnéző séta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeptember 18. Játékos, sportos vetélkedő

Bővebben...
 
KOLLÉGIUMI DIÁK NAP PDF Nyomtatás E-mail

P5290039 kicsiKollégiumunk hagyományaihoz híven minden évben a gyermeknap környékén megrendezi a Kollégiumi Diáknapot, szájhagyományaink szerint a „kolesznap”-ot. Ezen a napon diákjaink és tanáraik az együtt eltöltött évet, az összeszokást, a nehézségeken való felülemelkedést, a kitartást ünneplik játékos, felhőtlen öröm formájában.

Öregdiák találkozó keretében meghívtunk 25 – 30 fő régi kollégistát, akik részt vettek a különböző programokon, és csoportonként 1 - 1 óra kötetlen beszélgetés formájában meséltek a régi élményeikről és jelenlegi sikereikről, eredményeikről.

Bővebben...
 
Kollégiumi Diák Nap PDF Nyomtatás E-mail

 

 

Kollégiumi Diák Nap

 

2014. 05. 29.   15h – 21h

Bővebben...
 
Ballagás 2014 PDF Nyomtatás E-mail

Az idei tanévben is megrendeztük kollégiumunkban a ballagási ünnepséget. ballagás kicsiA ballagókat szívhez szóló műsorral búcsúztatták társaik. Az ünnepség alatt került sor a kiváló kollégista címek és a nevelőtestületi dicséretek kiosztására az arra érdemes tanulóknak.

A 2013/14-es tanévben a Kiváló Kollégista címet a következő diákok nyerték el:

Bővebben...
 
Könyvtárhasználati vetélkedő PDF Nyomtatás E-mail

konyvth vetelkedokicsiA helyi könyv- és könyvtárhasználati vetélkedőre április 10-én került sor. A megmérettetést, amely hagyományosan elméleti és gyakorlati feladatokból állt, 14 kollégista vállalta. A feladatlapok javításában Juhászné Németh Éva és Hujber Lajosné vett részt. A pontok összesítésében és a vetélkedő lebonyolításában Ignácz Ágnes segédkezett.
Miután elhangzott egy könyvekről szóló vers Lestár Melinda előadásában (Vesztergom Andrea: Az igaz barát), a résztvevők három fordulóban mérték össze tudásukat. Az első feladatlap

Bővebben...
 
Környezetvédelmi vetélkedő 2014 PDF Nyomtatás E-mail

kornyvet3Március 27-én megrendezésre került kollégiumunkban a már nagy hagyományra visszatekintő Környezetvédelmi vetélkedő.

9 csapat mérte össze tudását. Előre elkészítendő feladatként, műanyag palack újrahasznosításával kellett hasznos tárgyakat készíteniük, amit nagy sikerrel oldott meg valamennyi csapat. Különösen ötletes és esztétikus volt a bizsu kollekció, de készült műanyag palackból seprű, virágváza, lámpabúra tányéralátét és szemetes kuka is. A verseny remek hangulata fokozta a többi feladat, mint a TOTÓ, keresztrejtvény, betűrejtvény megoldását.

Bővebben...
 
« ElsőElőző123456789KövetkezőUtolsó »

Oldal 8 / 9
Hirdetés