Ma 2018. október 23., kedd, Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Kollégiumi események

previous month október 2018 next month
H K SZ CS P SZ V
week 40 1 2 3 4 5 6 7
week 41 8 9 10 11 12 13 14
week 42 15 16 17 18 19 20 21
week 43 22 23 24 25 26 27 28
week 44 29 30 31

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Friss hírek
Gólyahetek 2015 szeptember PDF Nyomtatás E-mail

Gólyahetek 2015 szeptember

P9170006

Kollégiumunk programjainak sorát idén is a Gólyahetek rendezvényeivel kezdtük, melyet a Diákönkormányzat szervezett gólyáink számára. Szeptember 17-én Városismertető séta alkalmával a város fontosabb épületeinek bemutatása mellett különböző feladatokat is meg kellett oldaniuk a csapatoknak.

Október 1-én jó hangulatú sportvetélkedőn vettek részt gólyáink, ahol a megismerkedés, összeszokás jegyében játékos feladatokat kellett végrehajtaniuk.

PA010019 k

 

Kollégiumunk hagyományos Gólyaavatójára október 20-án került sor. A vidám est menetrendjét a 3-as és 4-es csoport találta ki, ők is szervezték meg, vezették le, avatták kollégistává az újonnan beköltözőket. A belépő feladat szerint minden „gólyának” bohócruhába kellett öltöznie és ennek megfelelően az arcát kifestenie. Aki nem teljesítette büntető feladatot kapott.

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Kollégiumi pótfelvételi tájékoztató

Tiszlogo ntelt Szülő!

 

A Lorántffy Kollégium Dunaújváros közepén, zöld övezetben található. (Bocskai u. 1/a) Valamennyi középiskola, a buszpályaudvar és a vasútállomás is rövid időn belül elérhető. Koedukált intézményként 200 fő középiskolás tanuló elhelyezésére van lehetőségünk. Az erkélyes szobák 4 ágyasak, az ablakok a hatalmas sportpályára néznek. Tanulóinknak biztosítjuk a tanulás lehetőségét, tanári segítséget, korrepetálást, valamint a szabad idő hasznos eltöltéséhez

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Tájékoztató a 2015 – 2016 tanévre

felvételt nyert tanulók részére

 

Beköltözés a kollégiumba:   

   2015. augusztus 31. 14h – 18h

Szülői értekezlet:  

2015. augusztus 31. 15h

Beköltözéskor hozd magaddal az alábbiakat:

 

  • Egészségügyi szülői nyilatkozat, hogy közösségbe mehetsz, (itt letölthető)
  • 2 db. igazolványkép
  • 2 db lakat 2 – 2 kulccsal
  • Ágyneműhuzat, lepedő, törölköző, konyharuha
  • Iskolai ünnepi öltözet (sötét szoknya/nadrág, fehér ing/blúz, cipő)
  • Néhány váltás fehérnemű, hálóruha, köntös, házicipő, fürdőpapucs, szabadidőruha
  • Hétköznapi, iskolai viselet 1 hétre
  • Tisztálkodó szerek: fogkefe, fogkrém, szappan, mosó-, mosogatószer, fésű, WC papír,
  • Tányér, pohár, ételtároló doboz, evőeszköz, konzervnyitó, szalvéta, stb.

A kollégiumba csak műszakilag kifogástalan elektromos készüléket szabad behozni (hajszárító, hajsütővas, vasaló, ébresztőóra)! Mobiltelefont, laptopot, ékszereket, nagyobb összegű készpénzt mindenki csak saját felelősségére hozzon magával!

Étkezés igénylése

Az étkezést szervezi és ügyintéző a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) Dunaújváros, Dózsa György út 35/a, Kovácsné Péter Zita. (tel: 25/403 – 877) Az első befizetéskor le kell adni a kedvezményre jogosító határozat másolatát! A befizetés:

szeptember hónapra:

pótbefizetés: augusztus 24. és legkésőbb 31. 8h – 15h között a GESZ irodában

október hónapra:      

 szeptember 14. és 21.

                                                                                               Fazekas Mária

                                                                                             kollégiumvezető

 
Pedagógus nap PDF Nyomtatás E-mail

P6040004Magyarországon 1952 óta minden év június első vasárnapján megünnepeljük a pedagógusokat. Régebben ekkor tüntették ki országosan a kiváló tanárokat, tanítókat. Manapság már e napon inkább csak az osztályközösségek köszöntik fel a saját pedagógusaikat. Kollégiumunkban pedagógusnap alkalmából a kollégium diákönkormányzata kedves és frappáns műsorral, valamint egy-egy szál virággal köszöntötte a nevelőtanárokat.

 
PDF Nyomtatás E-mail

Kollégiumi Diáknap 2015

201506

A május 28.-ai délután tartottuk meg ez évi kollégiumi diáknapunkat. Már hagyománynak számít, hogy a kora délutáni játékos, sportos csapatversenyt a DÖK szervezi. Az idén is voltak meglepő feladatok, mint például: az oldalán is lyukas szívószállal inni az üdítőt.

Szintén hagyomány az esti közös vacsora, amit ügyes szakácsaink készítenek el. Idén támogatás hiányában, csak bográcsban főtt paprikáskrumplira telt, de a füstölt szalonna és a kolbász nem hiányzott belőle. Heincz Ibolyának és kis csapatának köszönhetően alaposan jól laktunk.

Az idei öregdiák találkozónkat is erre a napra szerveztük.

Bővebben...
 
Ballagás PDF Nyomtatás E-mail

Ballag már…..teljescs

Búcsúztató ünnepség keretében köszöntünk el a 2014 – 2015 tanév végzőseitől május 28-án. A Színjátszó kör tagjai verses - dalos összeállítással búcsúztatták a végzősöket. A dekorációt a Kreatív szakkör készítette. Hagyományaink szerint a végzős diákok nevében Kuzsel Nikolett átadta a több évtizedes múltú Kollégiumi Emlékkönyvet a következő évfolyam képviselőjének, és az emlékszalag, a végzősök névsorával is felkerült a „vándorbotra”.

A kollégium érdekében végzett közösségi munkájáért

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Könyvtárhasználati vetélkedő 2015

IMG 0980

Az idei könyv- és könyvtárhasználati vetélkedőre 2015. március 26-án délután került sor. A jelentkezők közül kilencen vettek részt a megmérettetésen. A feladatok a könyvtárhasználati szakkörön és a könyvtári órákon gyakorolt készségeket, jártasságokat tették próbára.

Bővebben...
 
Nőnap PDF Nyomtatás E-mail

A Nőnap alkalmából a fiúk rövid, verses műsorral és pár szál virággal köszöntötték a lányokat.

 

 

P3050014 

P3050005

 
PDF Nyomtatás E-mail

Környezetvédelmi vetélkedő

A hagyományosan megrendezett Környezetvédelmi vetélkedőn (február 26-án) 7 csapat vett részt. Előzetesen kiadott feladat újrahasznosított tárgy készítése volt. Minden csapat ötletes tárggyal készült. Feladatlapok (TOTÓ, keresztrejtvény stb.) megoldásán kívül kihalófélben levő állatok felismerése, különböző termények tapogatás útján való felismerése is feladvány volt.013

A vetélkedőt a „Csokinyuszik” nevű csapat nyerte: Cseppen Alexa, Fábián Viktória, Gyulai Fruzsina és Kelemen Nikoletta. Második helyezett a „Száguldó csigák”, a harmadik helyezést a „Mosolygó kaméleon” csapata nyerte.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 7 / 10
Hirdetés