Ma 2020. július 08., szerda, Ellák napja van. Holnap Lukrécia napja lesz.
Friss hírek
Mesevetélkedő PDF Nyomtatás E-mail

mesevetelkedo resztvevoi

Mesevetélkedő

Második alkalommal vettünk részt az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium játékos vetélkedőjén. Csapatunk (Jancsó Veronika, Kuzsel Nikolett, Szajkó Gréta) előzetes feladatokat is megoldott. Rejtvényfejtés során kellett felismerni mesehősöket, ez alapján meghatározni a mese címét, majd a szerzőjét.

A vetélkedőn sokféle feladat várt még a csapatra. Diákjaink egy jó hangulatú versenyen jól teljesítettek.

 
„Ki mit tud?” 2014 PDF Nyomtatás E-mail

P2200013 kIdén február 20-án mutathatták be egyéni és csoportos produkcióikat diákjaink. Most is színes programot tekinthetett meg a közönség. A vállalkozó kedvű kollégisták változatos előadásokkal szórakozatták társaikat és nevelőtanáraikat.

A Diákszínpad tagjai

               -        a Cukrászda (Göllény Csilla, Opre Andrea) és

           -        a Munkaidő után (Kovács Zsolt, Törőcsik Roland, Vinkler István,

                   Zsigmond Gábor) című kabaré jeleneteket adták elő.

Bővebben...
 
Karácsonyi műsor PDF Nyomtatás E-mail

PC190040k

   

Az idei karácsonyi műsort kollégiumunkban a 2-es és 4-es csoport tartotta. Szívhez szóló történetet adtak elő egy család három generációjának karácsony estéjéről. A jelenetben, amelyet a kollégium nevelőtanára, Baksáné Sztanó Mária írt és rendezett, 10 diák szerepelt, társaik pedig a díszletet készítették.

Bővebben...
 
Karácsony előtti kreatív délután PDF Nyomtatás E-mail

mezessutes

Hagyományőrző programjaink egyike a karácsony előtti kreatív délután, ahol a karácsonyi készülődés jegyében diákjainknak lehetősége nyílt a karácsonyi hagyományokkal megismerkedni és kézügyességüket, esztétikai érzéküket próbára tenni.

A kollégium 70-80 diákja próbálta ki ügyességét, kreativitását. Mindenki olyan kézügyességi feladatot választott, ami számára a legjobban tetszett. Volt, aki asztali díszt, volt, aki fenyőfadíszt készített a szobájába vagy szeretteinek ajándékba.

Bővebben...
 
Szavalóverseny 2013 PDF Nyomtatás E-mail

 

A kollégiumi élet egyik legrégebbi hagyománya a szavalóverseny, melyet ebben az évben is november hónapban rendeztünk meg. A verseny lebonyolításának a könyvtár adott otthont.

Ráhangolódásként és a feszültség oldására Bakó Andrea, Mészáros Helga és Pómizs Viktória népdalokat énekeltek. Ezt követően 19 szavaló adta elő a kedvenc versét. A szavalók kellemes percekkel, maradandó élménnyel ajándékozták meg a jelenlévőket.

Mindenkinek oklevéllel és apró ajándékkal köszöntük meg a részvételt.

A szavalóverseny erdménye

I.helyezett: Ignácz Ágnes 5. csoport

II. helyezett: Göllény Piroska 4. csoport

III. helyezett: Bakó Andrea 7. csopot

    Lestár Melinda 8. csoport

A szavalóversenyen részt vettek még:

Baloni Fruzsina, Binder Ramóna, Ekk Rebeka, Jancsó Veronika

Katona Fanni, Keszthelyi Szófia, Király Borbála, Kristóf Dóra

Kuzsel Nikolett, Lestár Melinda, Nagy Veronika, Opre Andrea

Szajkó Gréta, Szakáczki Anita, Kovács Bence, kovács Zsolt

 
Gólyaavató 2013 PDF Nyomtatás E-mail

 

golyaavato1 kMinden új kollégista életében nagy esemény a gólyaheteket záró gólyaavató, hiszen szeretnének minél előbb túlesni a „megpróbáltatásokon”. A leendő gólyáknak előírt „öltözékben” kell megjelenniük a jeles napon. Ebben az évben a fiúk apácának, a lányok papnak öltözve vonultak be a társalgóba.

Bővebben...
 
A kollégiumról PDF Nyomtatás E-mail

A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium kollégiumát - mely  iskolánkkal, sportpályánkkal, gyakorlati oktatási központunkkal együtt a város egyik legszebb részén, a Kádár-völgy két oldalán található - 1977-ben adták át.

 

Aki felvételt nyer a Lorántffy iskolába, annak lehetősége van az iskolához tartozó kollégiumba jelentkezni. A kollégisták elhelyezése kényelmes, esztétikus, 4 ágyas, erkélyes szobákban történik. A kollégiumi szállás ingyenes. A kollégium épületében működő konyha éttermében kedvezményes étkezési lehetőség várja a lakókat.

 

200 férőhelyes, koedukált kollégiumunk gyönyörű környezetben található, az itt élő tanulók esztétikus, kultúrált légkörben töltik mindennapjaikat.

 

Számítógépekkel felszerelt tanulószobáinkban biztosítjuk a tanórai felkészüléshez szükséges feltételeket, melyek irányításában szaktanáraink nyújtanak segítséget.

 

Korrepetálási lehetőség: matematika, magyar irodalom és nyelvtan, kémia, angol, francia, német nyelv, történelem, műszaki tantárgyakból.

 

Szabadidős tevékenységeink: konditermi, tornatermi foglalkozások, számítástecnika-informatika, olvasókör (többezer kötetes könyvtárunkban), filmklub, táncszakkör, aerobic, énekkar, hastánc, színjátszókör, kreatív műhely, wellness szakkör, asztalitenisz, tűzzománc szakkör, darts, kozmetikai, dietetikai foglalkozások.

 

Hagyományőrző programjaink: gólyaavató, végzőseink faültetése, szavalóverseny, karácsonyi ünnepség, ki mit tud, megyei szintű asztalitenisz verseny és tűzzománc alkotónap, környezetvédelmi, könyvtárhasználati vetélkedő, kollégiumi nap, egészségnap, végzősök búcsúztatása.

 
« ElsőElőző1112131415KövetkezőUtolsó »

Oldal 15 / 15
Hirdetés