Ma 2019. június 19., szerda, Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.
Erasmus+ 2018

EU flag-Erasmus vect POS

Mi is az Erasmus+?

Európának biztosítania kell polgárai számára a tudásalapú társadalomban szükséges oktatást, készségeket és kreativitást. Gyorsan változó világunkban a megújuló oktatási rendszereknek alkalmazkodniuk kell a tanítás és tanulás új formáihoz, kihasználva az új lehetőségeket.

Az Erasmus+ 2014-ben indult egységes európai program az oktatás, képzés, ifjúság és sport területén. Iskolánk a képzés, oktatás terén tud kapcsoldni a progrmahoz, melyben tanulóink, pedagógusaink, egyéb munkatársaink számára nyújt részvételi lehetőséget. A pályázatokat intézmények, szervezetek nyújthatják be, az egyéni részvétel ezeken keresztül valósulhat meg.

A program keretein belül mobilitási tevékenységeken keresztül idegen nyelvű továbbképzések, szakmai látogatások, diákjaink gyakorlati oktatása valósulhat meg. Későbbiek folyamán pedig akár stratégiai partnerségekalakíthatunk ki a programban részt vevő országok között és megalapozhatjuk a szakképzés és a munka világa közötti strukturált együttműködést.

Magyarországon a program megvalósítását a Tempus Közalapítvány koordinálja.

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

Blogok

Ambrus Diána

Horog Zoltán

 Pocsainé V. Veronika

Verasztóné Zs. OrsolyaLassan véget ér... PDF Nyomtatás E-mail

Pályázatunk lassan végéhez közeledik, ideje felkészülni a pályázat zárására, konklúzók levonására, az eredmények értékelésére. A Tempus közalapítvány által szervezett webináriumon vettünk részt, ahol sok hasznos információt hallhatunk.

IMG 20190507 155020

 
Nyelvi nap PDF Nyomtatás E-mail

Nyelvek

Iskolánkban 2019. március 12-én került megrendezésre a nyelvi témanap. A nap keretében nyelv szakos kollégáink és diákjaink gyakorlatban próbálták ki a különböző kurzusokon elsajátított, a nyelvtanuláshoz kapcsolodó módszereket, feladatokat. Horog Zoltán tanár úr és Verasztóné Zsiga Orsolya tanárnő az angol nyelvterületen - Erasmus+ pályázat keretében -szerzett kulturális ismereteiket adtak át, és meséltek a meglepő angol szokásokról angolul tanuló diákjainknak.

 
Hírek Információs napunkról PDF Nyomtatás E-mail

HK0076Copy2019. december elsején rendeztük meg Pedagógiai információs napunkat, mely keretében átadhatuk ismereteinket, tapasztalatainkat kollégáinknak, vendégeinknek. A rendezvény legnépszerűbb pontja a tanulási nehézségek témakörben szervezett műhely munka volt. De sokan hallgaták érdeklődve az igazgató asszony beszámolóját a pedagógus kiégésről és annak megelőzéséről. A kollégák érdeklődőek voltak, a kötetlen beszélgetés során kérdéseikre választ kaptak.

HK0072Copy

 
Pedagógiai Információs Nap PDF Nyomtatás E-mail

plakat1201

 
Felkészülés a barcelonai mobilitásra PDF Nyomtatás E-mail

IMG 20181010 155314

 

 

Pocsainé Varga Veronika igazgató asszony mobilitása közeleg. Október 14-én indul Barcelonába, ahol tanfolyamon fog részt venni, mely a "Life coaching for teachers: happy teachers for better students" címet viseli. Felkészítő foglalkozás soran kaptuk lencsevégre.

 
« ElsőElőző123KövetkezőUtolsó »

Oldal 1 / 3
Hirdetés