Ma 2019. április 19., péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
Erasmus+ 2018

EU flag-Erasmus vect POS

Mi is az Erasmus+?

Európának biztosítania kell polgárai számára a tudásalapú társadalomban szükséges oktatást, készségeket és kreativitást. Gyorsan változó világunkban a megújuló oktatási rendszereknek alkalmazkodniuk kell a tanítás és tanulás új formáihoz, kihasználva az új lehetőségeket.

Az Erasmus+ 2014-ben indult egységes európai program az oktatás, képzés, ifjúság és sport területén. Iskolánk a képzés, oktatás terén tud kapcsoldni a progrmahoz, melyben tanulóink, pedagógusaink, egyéb munkatársaink számára nyújt részvételi lehetőséget. A pályázatokat intézmények, szervezetek nyújthatják be, az egyéni részvétel ezeken keresztül valósulhat meg.

A program keretein belül mobilitási tevékenységeken keresztül idegen nyelvű továbbképzések, szakmai látogatások, diákjaink gyakorlati oktatása valósulhat meg. Későbbiek folyamán pedig akár stratégiai partnerségekalakíthatunk ki a programban részt vevő országok között és megalapozhatjuk a szakképzés és a munka világa közötti strukturált együttműködést.

Magyarországon a program megvalósítását a Tempus Közalapítvány koordinálja.

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

Blogok

Ambrus Diána

Horog Zoltán

 Pocsainé V. Veronika

Verasztóné Zs. OrsolyaPedagógiai Információs Nap PDF Nyomtatás E-mail

plakat1201

 
Felkészülés a barcelonai mobilitásra PDF Nyomtatás E-mail

IMG 20181010 155314

 

 

Pocsainé Varga Veronika igazgató asszony mobilitása közeleg. Október 14-én indul Barcelonába, ahol tanfolyamon fog részt venni, mely a "Life coaching for teachers: happy teachers for better students" címet viseli. Felkészítő foglalkozás soran kaptuk lencsevégre.

 
Disszeminációs tréning PDF Nyomtatás E-mail

A Tempus Közalapítvány idén is megrendezte „A hatékony kommunikáció trükkjei”című disszeminációs tréningjét, melyen projekt koordinátorunk Verasztóné Zsiga Orsolya is részt vett. A rendezvény célja, hogy gyakorlati segítséget nyújtsanak az Erasmus+ programban pályázatot nyert projektgazdáknak, hogy eredményeiket hatékonyan tudják terjeszteni, kommunikálni a külvilág felé.

Az előadások és műhely munkák során több hasznos tanácsot, információt és módszert sikerült meghallgatni, mely beépülve segítséget nyújthatHogyan használjuk hatékonyan a közösségi médiát? vagy  Mitől lesz vonzó egy honlap?.

 
Beszámoló a nyitó értekezleten PDF Nyomtatás E-mail

IMAG8657Iskolánk nyitó értekezletén beszámoltunk a tantestületnek a nyáron lezajlott mobilitásokról, valamint a projekt jelenlegi állásáról. Hamarosan megkezdődik a tanév, mely során tapasztalatainkat beépíthetjük mindennapi tevékenységeinkbe. 

 
Eligazítás az első kiutazóknak PDF Nyomtatás E-mail

501 elokeszitoMár csak néhány nap és a nyertes 2017-es pályázat júliusi kiutazói elindulnak a ködös Anglia felé. Verasztóné Zsiga Orsolya tanárnő Exeterbe utazik egy nyelvtanfolyamra, Ambrus Diána Canterburyben vesz részt egy tanároknak szervezett kurzuson, ahol fejlesztői szemmel  vizsgálja meg és veti össze tudását az integráció és inklúzió témakörében. Horog Zoltán tanár úr pedig Scarboroughbanban képzi tovább magát módszertani tanfolyamon. Élményeikről folyamatosan olvashatunk majd iskolánk web- és facebook oldalán, valamint a hamarosan induló blogjukon részében.

 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

Oldal 1 / 2
Hirdetés