Ma 2019. április 19., péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
Verasztóné Zs. Orsolya blog

37397828 1793043337410993 2232104498120097792 n

2018.07.15 - 2018.07.29

 

International Projects Centre

Exeter

 

 

Better English for Teachers

 

Ez a két hetes kurzus  a tanárok nyelvtanulási szintjének javítására összpontosít és bemutatja a nyelvet a résztvevők számára. Ez egy ideális kurzus a tanár első lépésinek a CLIL felé, és egy olyan tanárnak, aki szeretné, ha az angol nyelv használata jobbá válna és jobban szeretné érteni az angliai életet.
A tanárok számára lehetőség egy nemzetközi iskolai projekthez, amelyben a munkanyelv angol. A kurzus jó kiindulópont és potenciálisan jó hely megfelelő partnert találjunk a különböző országokból érkező pedagógusok által. A képzés támogatni tudja ebben az összefüggésben iskolánkat és annak Európai Fejlesztési Tervét.

Verasztóné Zs. Orsolya egyéni beszámolóPDF Nyomtatás E-mail
2018. július 27. péntek, 10:36

20180727 1

Eljött az utolsó napunk az IPC-nél. Az első órán bemutattuk, előadtuk a vicces jeleneteket. Második órán gyorsan átismételtük azokat az ismereteket, melyre az elmúlt két hétben szóba kerültek. Rövid egyszerű játékok kapcsán. Délben fényképezkedtünk és egy fagyis kocsit hozott az iskola a nagy meleg miatt. Elbúcsúztunk egymástól.

Utolsó nap a quayside-on ebédeltünk, majd fent a városba ültünk le egy teraszra beszélgetni, intettünk búcsút egymásnak. Mindenki másnap útnak indult hazafelé.

20180727 
 
PDF Nyomtatás E-mail
2018. július 26. csütörtök, 20:14

20180726

Ez a napon már mindenki nagyon fáradt volt és alig várta a nap végét. A délelőtt folyamán a Present Perfect-et ismételtük át. A szokásos kérdésen keresztül  Have you ever been ….?

Bemelegítésként felálltunk, ha valakire igaz volt az állítás. Majd egyszerü székfoglalós játéként folytattuk tovább, mindig eggyel kevesebb székkel. Majd társasjátékkal gyakoroltuk Stephanival, Ritaval és Annaval.

Délután különböző jelenteket kaptunk csoportosan, melyet másnap hitelesen elő kell adnunk.

Shopping Day. - Délután megejtettük az ajándékok és emlékek vásárlását.

 
 
PDF Nyomtatás E-mail
2018. július 25. szerda, 21:53

Ma csak délelőtt tanultunk, a preposition-kat gyakoroltuk. Szintén felírtuk a témához kapcsolódó szavakat, amit ismertünk. Kaptunk egy kutya történetét, és egy listát, hogy hol a kutya. Majd párban berendeztünk egy szobát, egyikünk irányított, a másik pedig rajzolt.  A második órán átismételtük a past simple és continous ismereteinket. Különböző kártyákat kaptunk és meg kellett keresni a párunkat. Alessandrával kerültem párba. Utána szöveg utáni hallásértés volt, ami többünknek nehéznek bizonyult.

20180725

Délután a Dartmoor-i nemzeti parkba kirándultunk.  Exetertől nyugatra terül el Dartmoor, valamikor nagyon gazdag vidék volt. Mára sok legelő és kopár szikla borítja, s itt játszodott Arthur Conan Doyle: Sátán kutyája című filme is. Dartmoorban a pónik évszázadok óta szabadon mászkálnak. Túra vezetőnk Roger volt, aki ismét érdekes történeteket adott át nekünk a vidékről. Nagyon meleg volt, még egy nagy páfrány rengetegben is sétáltunk. Megváltás volt az erdős rész, ahol egy kis árnyékot, pihenőt kaptunk. Érdekes tájon mentünk keresztül, mint a mesében mohával benőtt kövek, olykor szinte a sivatagra emlékeztető pusztaság.

Estére proseco estet szervezett az iskola, ahol mindenki tudodtt beszélgetni, ismerkedni. Az iskola igazgatójának zenekara szolgáltatta a zenét.
 
PDF Nyomtatás E-mail
2018. július 24. kedd, 09:48

20180724A mai reggel az újsággal, pletykákkal foglalkoztunk. Először összeírtunk szavakat csoportban, bármit ami az újságokhoz kapcsolható Alessandra, Petra és Hanka volt a társam a munkában. Bemelegítő feladatként mindenki választott egy rövid hírt a tegnapi újságokbó és igyekezett megosztani társaival, használva az elsajátított idiómákat. Angie nagy hangsúlyt fektetett a drámai előadás módra.  

Utána egy újságot kellett szerkesztenünk, különböző cikkekből kellett egy jó, egy rossz hír, időjárás, és egy álláshirdetést keresni és meg alkotni saját újságunkat. Majd az egyik hír kapcsán híradót szerkeszteni: élő kapcsolással, hírekkel, időjárás jelentéssel.

Ebéd időben meg kerestem Luciat, hogy a mi iskolánk szívesen részt venne egy ilyen projektben és talán közös munka is lehetséges volna. Ők egy művészeti iskola, mozival, fényképezéssel foglalkoznak. Elcseréltük az email címeinket, hogy fel vegyük később a kapcsolatot és tudjunk kommunikálni.

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail
2018. július 23. hétfő, 20:27

20180723

A mai napon a másik csoport oktatója hiányzott, így módosításra kerültek az eredeti tervek. Kérdőív készítés volt a feladatunk: a nap címe: „Survey Day”  Ma Hankával és Petrával a két cseh kolleganővel kerültem egy csoportba. Bemelegítésként körbe járva egymástól szereztünk információkat kinek, mennyi szabad ideje van és azt mivel tölti. Majd felvázoltuk a lehetséges témákat egy gondolatfelhőben. A csapatok önállóan döntötték el a témát és készítették el a 10 kérdésből álló kérdőívet. A mi témánk a holiday és az utazás lett. A második órán kimentünk a city centerbe és igazi angolokat kérdeztünk az utazási szokásaikról és jegyzeteltük le a válaszaikat. Nagyon nehezen indultunk neki. De az angolok nagyon udvariasak voltak, s csupán egyetlen embertől nem kaptunk választ. Szegény Petra nehezen szánta rá magát a beszélgetésre, mire odament egy fiatalemberhez kiderült, hogy süketnéma. Angie kérdés esetén elérhető volt egy kávézóban a Katedrális mellett.

Ebéd időben beszélgettünk Luciaval, aki Milánóból jött és egy másik kurzuson vett részt. Partnereket keresett egy nemzetközi projekthez a jövőben.

A délután során elkészítettük a kérdőíveink kiértékelését és elkészítettük a plakátot, valamint megbeszéltük a holnapi prezentáció részleteit. Délután, kora este moziba mentünk, hogy angol nyelven nézzük meg a Mamma Mia 2. részét.

 
 
PDF Nyomtatás E-mail
2018. július 22. vasárnap, 19:08

20180722 1Hosszas tanakodás után szabad napunkon Exmounthba kirándultunk abba a városkába, ahol az Ex folyó a tengerbe ömlik. Varázslatos napsütéses napunk volt, aki a képeket látja nem mondaná meg, hogy az angol tengerparton jártunk. Homokos part, az óceán és minden strand kellék.

20180722 2

Városnéző kisvasútra szálltunk, ahol a kalauz egy 14 éves fiatal ember volt aki ízes  

devoni tájszólásban beszélt. Míg a kisvonat haladt történetekkel szórakoztatta az utasokat a város történetéről. Ebédre kihagyhatatlan fish&chips-et ettünk, ami sajnos nem volt a legjobb választásunk. 

Fél háromkor visszaindultunk Exeterbe, és túráztunk a Double Locks nevezetű helyhez, ami az Ex folyón található zsilipek után kapta nevét. Igazi piknik hangulat uralkodott a környéken.

Gyalog mentünk vissza Exeter belvárosába, útközben taláklkoztunk olasz tanulótársunkkal Carlóval, akivel sokat beszélgettünk míg vissza nem értünk.

 
PDF Nyomtatás E-mail
2018. július 21. szombat, 22:57

20180721

Ma reggel megmutatkozott előttünk a tipikus angol időjárás ködös párás időben indultunk útnak. Roger szórakoztatott bennünket a buszon, felolvasott a világ minden tájáról összegyűjtött angol nyelvű feliratokat, amelyek, a helytelen nyelvhasználatnak köszönhetően, teljesen mást jelentettek, mint amit a felirat írói akartak.

Első megállónk Boscastle volt, egy kicsi halászfalu, ahol valaha szardínia halászatból éltek az emberek. Itt a téglaépületek helyett palatetős kőházakat láttunk, idilli környezetben. Egy folyó torkolatánál épült a falu, lenyűgöző látvány tárult elénk, amikor felmásztunk a torkolatot szegélyező magas sziklák tetejére, és megpillantottuk az Atlanti Óceán fenséges vizét. A tengerből kiálló sziklák körül vadul kavarogtak a habok. Mire innen tovább indultunk már száz ágra sütött a nap.

Utunk következő állomása Tintangel volt,

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail
2018. július 20. péntek, 19:10

Ma csak délelőtt volt óránk. A mellékneveket beszéltük át, majd két csoportban játszottunk. Egy valaki kiment a többiek megbeszéltek egy melléknevet s neki ki kellett találnia az alapján, ahogy egy-egy mondatot valakinek úgy kellett előadnia. Angie elmondta, hogy ez egy typical english christmas game.

Először Stephanivel és Hankaval dolgoztam együtt jósoltunk és társasjátékot játszottunk. A következő feladat mindenki egy étel volt meg kellett tudnia ki ő és ki a párja, akivel egy egész ételt alkotnak. Listening feladat következett szintén az ételekhez kapcsolódóan. Megbeszéltük a legáltalánosabb angol ételeket és menüket. A mai óra nagyon hasznos volt hiszen megtudtam a melléknév képzés szabályait sokat beszélgettem, illetve az angol ételekről, elkészítésükről, játékokról is képet kaptam. Igazán élveztem a délelőttöt.

Délután felkutattuk a boltokat, beültünk egy pohár sörre, kávéra. Így rögtön ki is próbálhatuk frissen szerzett ismereteinket.

 
PDF Nyomtatás E-mail
2018. július 19. csütörtök, 19:44

A mai nap margójára... Igazi csoportmunka folyt ma, mely során megreformáltuk oktatási eszközeinket. Csoportmunkában hasonlóan a Brit Dragon's Den műsorához kellett feltalálnunk valamit, ami a munkánkat könnyebbé teszi. Nagyon jó ötletek születtek a hi-tech toll, magic vagy VR classroom, de többféle széket is adaptáltunk a diákok számára, ami a tanítás hasznára válhat.

20180719 callage

 
További cikkeink...
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

Oldal 1 / 2
Hirdetés