Ma 2019. október 17., csütörtök, Hedvig napja van. Holnap Lukács napja lesz.
Erasmus

 EU flag-Erasmus vect POS

Mi is az Erasmus+?

Európának biztosítania kell polgárai számára a tudásalapú társadalomban szükséges oktatást, készségeket és kreativitást. Gyorsan változó világunkban a megújuló oktatási rendszereknek alkalmazkodniuk kell a tanítás és tanulás új formáihoz, kihasználva az új lehetőségeket.

Az Erasmus+ 2014-ben indult egységes európai program az oktatás, képzés, ifjúság és sport területén. Iskolánk a képzés, oktatás terén tud kapcsoldni a progrmahoz, melyben tanulóink, pedagógusaink, egyéb munkatársaink számára nyújt részvételi lehetőséget. A pályázatokat intézmények, szervezetek nyújthatják be, az egyéni részvétel ezeken keresztül valósulhat meg.

A program keretein belül mobilitási tevékenységeken keresztül idegen nyelvű továbbképzések, szakmai látogatások, diákjaink gyakorlati oktatása valósulhat meg. Későbbiek folyamán pedig akár stratégiai partnerségekalakíthatunk ki a programban részt vevő országok között és megalapozhatjuk a szakképzés és a munka világa közötti strukturált együttműködést.

Magyarországon a program megvalósítását a Tempus Közalapítvány koordinálja.

 

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

 

 Mobilitás előtt... PDF Nyomtatás E-mail

IMG 20190701 140106Már csak néhány nap és a nyertes 2019-es pályázat júliusi kiutazói (4 fő) elindulnak a mindig zöldellő füves növényzettel, a sok réttel tarkított - méltán kapta „smaragdsziget” jelzőt - Írország felé. Ambrus Diána Dublinban vesz részt egy kreatív technikákat bemutató módszertani kurzuson, míg Verasztóné Zsiga Orsolya pedig egy nyelvi és tartalom alapú oktatási módszeről (CLIL) szóló tanfolyamon. Schuszterné Lakk Katalin a történelmi Regensburg városában német nyelvtanfolyamra indul a hónapban. Baranyi hajnalka pedig mediterán vidékek felé indul Barcelonába, ahol a közösségépítéshez, a pozitív iskolai légkör kialakítsához segítsget nyújtó képzésen vesz részt.

Őt követi szintén Barcelonába Horog Zoltán tanár úr, aki új módszetani ttechnikákkal felvértezve érkezik haza.

 

Élményeikről folyamatosan olvashatunk majd a weboldalunkon.

 
Projektindító megbeszélés PDF Nyomtatás E-mail

IMG 20190527 132958

 

Június elsejével indul egyéves projektunk. A projekt résztvevői számára Verasztóné Zsiga Orsolya projektkoordinátor tartotta a projektindító értekezeletet. Az értekezleten elhangoztak a legfontosabb információk, megbeszéltük az előzetes tennivalókat, átnéztük a feladatokat. Hamarosan érkezik a támogatási szerződésünk is! Az egyéni ösztöndíjszerződések, képzési megállapodásokhoz történő adategyeztetés is megtörtént.

 

 
PDF Nyomtatás E-mail

HurraNyertunk-500x456

Az idei Erasmus+ KA1 köznevelési mobilitási pályázatán sikerrel szerepeltünk, sikerült terveinkhez támogatást nyernünk! Az elmúlt évhez képest most már 6 veszünk részt a projektben, izgatottan várjuk a további teendőket, szerződéskötés, kurzus, szállás repülőjegy foglalás. Projektindító megbeszélést hamarosan tartunk!

Kellemes utat és vidám tanulást kívánunk mindannyiuknak!

  

 
Beadtuk a pályázatot!!! PDF Nyomtatás E-mail

palyazatiras-kicsi-160830-1-1280x721

Február 12-i határidővel beadásra került az iskola 2019-2020-es Erasmus+ KA1-es pályázati anyaga, amely ha támogatást kap lehetővé válik, hogy kollégáink külföldi tanfolyamokon vegyenek részt.

A megjelölt kurzusok Máltán, Írországban, Spanyokországban kerülnek megszervezésre, és idén a német nyelv területre is szervezünk mobilitást. A különböző kurzusok úgy kerültek kiválasztásra, hogy az ott elsajátított ismeretek, módszerek, minél inkább segítse iskolánkban a lemorzsolódás csökkentését. A pályázat lehetőséget kínál nemzetközi kapcsolatok kialakítására, mely által a későbbiekben eredményes együttműkődés alakíthatunk ki akár tanulóink között is.

Hamarosan megkezdődik a pályázat formai és tartalmi értékelése, az eredményről pedig várhatóan május elején kapunk értesítést.

 
Határidők, információk PDF Nyomtatás E-mail

Határidők

2018. december 10. – az adat- és motivációs lap beküldése

2019. január 5. – az iskola által támogatott jelentkezések kiválasztása és a jelentkezők kiértesítése

2019. február 5. – az intézményi pályázat benyújtása

2019. május – az intézményi pályázatok eredményének kihirdetése

Az adat- és motivációs lap tartalma

  • a jelentkező személyes adatai,

  • kurzusadatok (kurzus címe, fogadó intézmény neve és címe, kiutazás tervezett időtartama és ideje, stb.),

  • valamint a jelentkező szakmai hátterére, a kurzusválasztás indoklására, a kurzussal kapcsolatos elvárásaira és tervezett disszeminációs tevékenységére vonatkozó kérdések.

(A fentieket jól átgondolva és a kurzusadatokat előkészítve érdemes nekiülni az űrlap kitöltésének.)

A jelentkezés elbírálásának szempontjai

Bővebben...
 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

Oldal 1 / 2
Hirdetés