Ma 2020. szeptember 24., csütörtök, Gellért és Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina és Kende napja lesz.

Aktuális események

    Nincs esemény

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month szeptember 2020 next month
H K SZ CS P SZ V
week 36 1 2 3 4 5 6
week 37 7 8 9 10 11 12 13
week 38 14 15 16 17 18 19 20
week 39 21 22 23 24 25 26 27
week 40 28 29 30

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Művészéti képzés
Kiállítás PDF Nyomtatás E-mail

 

altÚjabb állomásához érkezett a Lorántffy Galéria kiállítás sorozata. 2012. március 5-ig  SZEMPILLANTÁSOK címmel Molnárné Lukács Anita tanárnő fotóiból készített vállogatást tekinthetik meg az érdeklődők.

 "Szeretek fényképezni... megragadja az idő,  a perc, a pillanat varázsát...
  Szeretek nézelődni, felfedezni érzelmeket, ízeket, érzéseket...
  Nagy varázsló ám a fotográfia...élvezed, amikor készül, fogod, látod, hallod, tapintod... és  visszarepít emlékekbe, hangulatokba, bekúszik az orromba az az illat, a bőröm alá az az érzés..."

 
Kiállítás PDF Nyomtatás E-mail

alt"Virágosat álmodtam" címmel újabb kiállítás tekinthető meg a Lorántffy Galériában.

Iskolánk pedagógusa Goda Miklósné Gabi néni természetfotóit tekinthetik meg immáron második alkalommal a kedves érdeklődők. Kedvcsinálóként álljanak itt Nyul Erika tanárnő gondolatai, mellyel megnyitotta a kiállítást:

Ez a kiállítás egy olyan világba kalauzol el minket, ahova mindannyian vágyunk. 

Egy olyan világba, ahol minden értelmet nyer, minden a helyére kerül, minden úgy van jól, ahogy van. 

Egy olyan világba, ahol az egyszerűség a tökéletesség.  

Egy olyan világba, ahol  a csodák minden nap valósággá válnak. 

Bővebben...
 
Irány a Szépművészeti Múzeum! PDF Nyomtatás E-mail

 

alt2011. december 7-én a 11. évfolyamos iparművészeti csoporttal a Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteményébe látogattunk, és felkerestük a múzeum környezetében található műemlékeket is. Idei művészettörténet tananyagunk ókor zárásaként a görög és római kultúra országunkban fellelhető műkincsei közül a Szépművészeti Múzeum anyagát választottuk. A csoport a vitrinekben és posztamenseken kiállított tárgyakkal egy feladatlap segítségével ismerkedett, ami egyfajta kutatómunkát jelentett számukra. Kérdések, feladatok vezették végig őket a három kiállítótermen. A diákok azok iránt a műkincsek iránt is érdeklődést mutattak, amiket maguk fedeztek fel, és nem feltétlenül tartoztak a feladatokhoz. 

Nagyon fontos, hogy személyes, kézzelfogható élményeket szerezhessenek a tőlük távoli kultúrák alkotásairól, valamint az országban lévő nagyobb múzeumok anyagáról.

Bővebben...
 
Vándorkiállítás PDF Nyomtatás E-mail

altLorántffy vándorkiállítás nyílik kéthetente iparművészeti tagozatos diákok alkotásaiból a város általános iskoláiban. Az első helyszín a Móricz Zsigmond Általános Iskola 2011. szeptember 27-én. A kiállítássaliskolánk tisztelegni szeretne névadója, Lorántffy Zsuzsanna emléke előtt. Ugyanakkor az iskola fennállásának 35. évfordulója alkalmából szeretnénk megismertetni a pályaválasztás előtt álló általános iskolásokat a nálunk folyó művészeti képzés tartalmáról, a benne rejlő lehetőségekről, programokról. A kiállítást iskolánk igazgatója és Rohonczi Istvánné Kelemen Marián Éva, a művészeti képzés tagozatvezetője ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A vándorkiállítás további helyszínei a Vasvári Pál, a Dózsa II., a Szilágyi, a Petőfi, a Gárdonyi és az Arany János Általános Iskolák lesznek. Tervezzük, hogy eljutunk térségünk településeinek általános iskoláiba is. Az egyes helyszíneken két hétig lesz látható ez az anyag. Szeretettel várunk mindenkit, aki tájékozódni szeretne képzésünkről.

 
Való Világ a Lorántffy Galériában PDF Nyomtatás E-mail

Erdőn, mezőn jártam

 

Az idén 35. évfordulóját ünneplő Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola kiállítás sorozattal lepi meg az épületbe betérő, szülőket, vendégeket, tanulókat és tanárokat. A tanév első kiállítása a Határtalanul program keretében Erdélybe tett tanulmányút képeiből és ismertető szövegekből állt. Ezt követte Bognár Attila színes, változatos úti fotóiból készült kiállításunk. A fotókkal egy időben Lehoczkyné Tesinszki Rita tanárnő karácsonyi hangulatot árasztó patchwork-jei is gazdagították a tárlatot.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 8 / 11
Hirdetés