Ma 2018. július 17., kedd, Endre és Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.

Szakmák éjszakája

Aktuális események

    Nincs esemény

Erasmus

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month július 2018 next month
H K SZ CS P SZ V
week 26 1
week 27 2 3 4 5 6 7 8
week 28 9 10 11 12 13 14 15
week 29 16 17 18 19 20 21 22
week 30 23 24 25 26 27 28 29
week 31 30 31

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Művészéti képzés
FOTÓKIÁLLÍTÁS A LORÁNTFFY GALÉRIÁBAN PDF Nyomtatás E-mail

Iskolánk galériájában Bognár Attila tanárunk úti fotóiból 2010. november 11-én  délután 16 órakor nyílik kiállítás. A kiállítást Feltóti Sándor, tanár és fotóművész nyitja meg. A Tájak, emberek… című 72 fotóból álló képsorozat december közepéig tekinthető meg. Minden érdeklődőt szealtretettel várunk a megnyitón és a többi napon is.  

 
Tűzzománc kiállítás a Kereskedelmi és Iparkamara épületében PDF Nyomtatás E-mail

 

Iskolánk művészeti tagozatos tanulóinak tűzzománc alkotásaiból nyílik 2010. szeptember 6-án  délután 17 órakor kiállítás a dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara épületében, a Latinovits utca 10. szám alatt:A kiállítást a diákok tanára, Gáspár Aladár képzőművész rendezte.Minden érdeklődőt szeretettel várunk a megnyíitón.

 
Tűzzománc kiállítás PDF Nyomtatás E-mail

 

A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban április 19-én 15 órakor "830 fok" címmel tűzzománckiállítás nyílik az iparművészeti képzés 10. évfolyamos diákjainak munkáiból.
A diákok ezévi tantervében háromféle modul kapott helyet, melyek a tűzzománc, a bőrműves és a textilműves technikákkal ismertették meg őket. A tűzzománc modult Gáspár Aladár festőművész vezette. Tőle tanulták a diákok a technika alapjait. A színes képeken kísérleteket látunk, amelyeken többféle lehetőség, téma jelenik meg, de ezek a kísérletek önálló alkotásként is megállják helyüket. A kis fémlapokon a portré, a csendélet és a nonfiguratív képi játékok is helyet kaptak. A munkák legjobbjaiból válogattak. A kiállítást ajánlják minden érdeklődőnek, a szépet és a vizualitást kedvelőknek. Az iskola 5. szintjén, a Lorántffy-galériában látható kiállítást Őszi Attila, az iskola igazgatója nyitja meg, és vendégül várják Pálfalvi János grafikusművészt, aki korábban szintén készített tűzzománc munkákat. A kiállítást egy hónapon át lehet megtekinteni.
 
 
 
A Magyar Kultúra Napja, jan.22. PDF Nyomtatás E-mail

A Magyar Kultúra Napja jeles eseménye iskolánknak. Ebben az évben galériánkban végzős divatstílustervező diákjaink rajzaiból összeállított kiállítással ünnepelünk. A két éves technikusi képzésük alatt tanulmányrajzokat, divatrajzokat egyaránt készítenek. Ezekből a munkákból válogattuk a kiállítás anyagát. A látogatókat grafittal, akvarellel, diófapáccal és vegyes technikával megoldott képek fogadják. A kiállítók: Barták Anikó, Horváth Anett, Juhász Melinda, Nyers Andrea, Thoma Adrienn, Tímár Andrea, Tokai Judit és Záborszki Ildikó.
Iskolánk sok szeretettel ajánlja diákjaink munkáit az érdeklődőknek. Megtekinthető febr. közepéig.

 
Középfokú művészeti intézmények támogatása az Oktatásért Közalapítvány által PDF Nyomtatás E-mail

A középfokú művészeti képzést támogató pályázatot írt ki az Oktatásért Közalapítvány a 2008 és a 2009-es évben is. Iskolánk kihasználva a lehetőséget mindkét évben pályázott. Az első évben a képzést elősegítő anyagokra és eszközökre szólt a támogatás, a második évben pedig csak eszközökre pályázhattunk. Szerencsére mindkét évben sikerrel jártunk, hiszen először 5 millió, másodszorra 2 millió forinthoz jutottunk.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 8 / 10
Hirdetés