Ma 2019. február 21., csütörtök, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Aktuális események

    febr. 25 00:00
    "Pénz7"
    márc. 7 00:00
    Projekt-nap Pénziránytű - tanítás nélküli munkanap
    márc. 12 00:00
    Erasmus+ Pedagógiai Információs Nap
    márc. 12 00:00
    Nyelvi nap
    márc. 13 00:00
    Komplex várostörténeti vetélkedő

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month február 2019 next month
H K SZ CS P SZ V
week 5 1 2 3
week 6 4 5 6 7 8 9 10
week 7 11 12 13 14 15 16 17
week 8 18 19 20 21 22 23 24
week 9 25 26 27 28

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Művészéti képzés
Divatstílus-tervezők évkezdése PDF Nyomtatás E-mail

 

 

Iskolakezdéskor a divatstílus-tervező osztály egyik csoportjával a Kortárs Művészeti Intézetben és környékén elhelyezett alkotásokat tekintettük meg, amik az Újpart Egyesület alkotó napjain készültek augusztusban. Az intézet előtti füves részen kiállított köztéri munkák arra is alkalmasak voltak, hogy megpihenjünk rajtuk. Páhi Péter, Móder Rezső és Ihász János plasztikái adták fotóinkhoz a hátteret vagy az ülőalkalmatosságot.

 

Bővebben...
 
Nyári alkotótábor PDF Nyomtatás E-mail

 

 altIdén ötödik alkalommal ismét alkotótáborban próbálgatják szárnyaikat a művészeti tagozat diákjai. A programra önkéntesen jelentkezett diákok a nyáron is szerettek volna maguknak hasznos időtöltést választani. Nekik nem kell mondani, hogy állj neki a feladatnak, mert maguktól jönnek az újabb és újabb képekhez az ötletek. A festés, a kollázs, illetve vegyes technikák kipróbálása zajlik a délelőtti és a délutáni foglalkozásokon. Az egyetlen megkötés az volt, hogy színkontrasztokban gondolkozzanak.

Bővebben...
 
Tűzzománc kiállítás a Lorántffy művészeti tagozatán PDF Nyomtatás E-mail

altImmár negyedik éve rendezzük meg a Lorántffy Galériában ezt a nívós, sokak által elismert tűzzománc tárlatot az iskola iparművészeti tagozatos diákjainak alkotásaiból. A tanulók a tizedik évfolyamon ismerkednek ezzel a technikával, ami országos versenyeken is sok sikert hozott már nekik és iskolánknak. Kétévente megméretnek például az ország legrangosabb tűzzománc biennáléján Egerben, ahol idén négy tanulónk közös alkotását emelte ki a szakmai zsűri, amelynek tagja volt Kátai Mihály, országos hírű zománcművész is.

Bővebben...
 
Drámapedagógia PDF Nyomtatás E-mail

 

Irodalom és színház a Lorántffyban

 
alt2012. március 21-én egy érdekes és tanulságos rendhagyó irodalomórán vehettünk részt, melyet a Bartók Színház egyik színésze és rendezője, Csadi Zoltán tartott. Megismerkedhettünk a színházi munkával, a metaforák jelentőségével és azzal, hogy minek az alapján születik meg egy figyelemfelkeltő színházi plakát. Majd bepillantást nyertünk a Csadi Zoltán rendezésében színpadra vitt Nero, a véres költő című műbe, ami Kosztolányi Dezső regényének adaptációja. A fiatal rendező beavatott minket a kulisszatitkokba, a próbák szépségébe és abba, hogy milyen fontos az együttműködés.
Számomra nagyon sokat jelentett ez az előadás, mert szeretem a színházat és a történelmet, illetve teljesülhetett egy régi álmom: belebújhattam a színtársulat egyik öltözékébe, és babérkoszorút viselhettem. Megtudtam, hogy a koreográfus, a rendező milyen eszközökhöz folyamodott a Neróban az egyes folyamatok ábrázolásánál - például az evést figyelemfelkeltő táncmozdulatokkal mutatták be.
Remélem, ettől nem csak én kaptam kedvet egy újabb színházlátogatáshoz. Mindenkinek nagyon ajánlom, mert megéri. Sokat tanulhat egy ilyen előadásból az ember.
 
Szabó Anikó, 11/1
 
Kiállítás PDF Nyomtatás E-mail

 

altÚjabb állomásához érkezett a Lorántffy Galéria kiállítás sorozata. 2012. március 5-ig  SZEMPILLANTÁSOK címmel Molnárné Lukács Anita tanárnő fotóiból készített vállogatást tekinthetik meg az érdeklődők.

 "Szeretek fényképezni... megragadja az idő,  a perc, a pillanat varázsát...
  Szeretek nézelődni, felfedezni érzelmeket, ízeket, érzéseket...
  Nagy varázsló ám a fotográfia...élvezed, amikor készül, fogod, látod, hallod, tapintod... és  visszarepít emlékekbe, hangulatokba, bekúszik az orromba az az illat, a bőröm alá az az érzés..."

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 7 / 11
Hirdetés