Ma 2019. február 23., szombat, Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.

Aktuális események

    febr. 25 00:00
    "Pénz7"
    márc. 7 00:00
    Projekt-nap Pénziránytű - tanítás nélküli munkanap
    márc. 12 00:00
    Erasmus+ Pedagógiai Információs Nap
    márc. 12 00:00
    Nyelvi nap
    márc. 13 00:00
    Komplex várostörténeti vetélkedő

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month február 2019 next month
H K SZ CS P SZ V
week 5 1 2 3
week 6 4 5 6 7 8 9 10
week 7 11 12 13 14 15 16 17
week 8 18 19 20 21 22 23 24
week 9 25 26 27 28

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Hirdetés
Sikeres kézműves pályázat PDF Nyomtatás E-mail

tárgyak2017. április 28-án Székesfehérváron került sor a XII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat Közép-Dunántúli anyagából rendezett regionális kiállítás megnyitójára.
Iskolánkból a bőrdíszművesek három pályamunkával, a 10. évfolyamos művészetis diákok pedig egy pályamunkával neveztek erre a pályázatra. A kiállításmegnyitón derült ki, hogy a 4 pályamunkánkból hármat a zsűri továbbjuttatott az országos döntőbe.

A bőrösök tarsolya (készítője: Váry Viktória) és kesztyűkollekciója (készítő: Bodor Ákos Bence, Farkas Ingrid, Magyar Noémi, Seer Adél, Vittmann Ágoston és Váry Viktória) és a művészetisek (Bors Szabina, Somogyi Vivien, Quispe Cruise Viviána, Németh Dorina) öltözete tehát bekerült a „Gyermek és Ifjú Kézművesek Országos Kiállítására”, amelyre 2017. november 10–december 2. között kerül sor a Debreceni Művelődési Központban (Debrecen, Piac u. 22.).ruha

Itt a régiókba érkezett pályamunkákat szakmai zsűri értékeli, és szakáganként és korcsoportonként az alkotóközösségeknek és egyéni alkotóknak I., II., III. és különdíjat adományoz. A bőrösök felkészítő tanára Molnárné Lukács Anita volt, a művészetiseké Balassáné Kremmer Beáta.
Gratulálunk! Büszkék vagyunk diákjaink teljesítményére!


A Debreceni Művelődési Központ, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Hagyományok Háza - együttműködve a Kézműves Alapítvánnyal – még 2016 végén meghirdette a XII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázatot. A csaknem negyedévszázados múltra visszatekintő pályázattal segíteni szeretnék a népművészeti hagyományok továbbéltetését, a fiatalok alkotókészségének fejlesztése érdekében lehetőséget kívánnak teremteni a Magyarországon és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos kézműves tevékenységekkel foglalkozó fiataloknak a bemutatkozásra, megmérettetésre, illetve hagyományápoló tevékenységük továbbfejlesztésére. A pályázatra az országban és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, 25 évnél nem idősebb fiatalok, általános és középiskolás diákok - a néprajzi tájegységre jellemző formavilág és díszítőelemek felhasználásával készített - alkotásait várták. A pályamunkák természetes anyagokból (textil, agyag, szalma, csuhé, vessző, gyöngy, fa, bőr, tojás, stb.) készített gyermekjátékok és használati tárgyak lehettek.

 
Hirdetés
Hirdetés