Ma 2020. szeptember 24., csütörtök, Gellért és Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina és Kende napja lesz.

Aktuális események

    Nincs esemény

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month szeptember 2020 next month
H K SZ CS P SZ V
week 36 1 2 3 4 5 6
week 37 7 8 9 10 11 12 13
week 38 14 15 16 17 18 19 20
week 39 21 22 23 24 25 26 27
week 40 28 29 30

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Sikeres kézműves pályázat PDF Nyomtatás E-mail

tárgyak2017. április 28-án Székesfehérváron került sor a XII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat Közép-Dunántúli anyagából rendezett regionális kiállítás megnyitójára.
Iskolánkból a bőrdíszművesek három pályamunkával, a 10. évfolyamos művészetis diákok pedig egy pályamunkával neveztek erre a pályázatra. A kiállításmegnyitón derült ki, hogy a 4 pályamunkánkból hármat a zsűri továbbjuttatott az országos döntőbe.

A bőrösök tarsolya (készítője: Váry Viktória) és kesztyűkollekciója (készítő: Bodor Ákos Bence, Farkas Ingrid, Magyar Noémi, Seer Adél, Vittmann Ágoston és Váry Viktória) és a művészetisek (Bors Szabina, Somogyi Vivien, Quispe Cruise Viviána, Németh Dorina) öltözete tehát bekerült a „Gyermek és Ifjú Kézművesek Országos Kiállítására”, amelyre 2017. november 10–december 2. között kerül sor a Debreceni Művelődési Központban (Debrecen, Piac u. 22.).ruha

Itt a régiókba érkezett pályamunkákat szakmai zsűri értékeli, és szakáganként és korcsoportonként az alkotóközösségeknek és egyéni alkotóknak I., II., III. és különdíjat adományoz. A bőrösök felkészítő tanára Molnárné Lukács Anita volt, a művészetiseké Balassáné Kremmer Beáta.
Gratulálunk! Büszkék vagyunk diákjaink teljesítményére!


A Debreceni Művelődési Központ, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Hagyományok Háza - együttműködve a Kézműves Alapítvánnyal – még 2016 végén meghirdette a XII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázatot. A csaknem negyedévszázados múltra visszatekintő pályázattal segíteni szeretnék a népművészeti hagyományok továbbéltetését, a fiatalok alkotókészségének fejlesztése érdekében lehetőséget kívánnak teremteni a Magyarországon és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos kézműves tevékenységekkel foglalkozó fiataloknak a bemutatkozásra, megmérettetésre, illetve hagyományápoló tevékenységük továbbfejlesztésére. A pályázatra az országban és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, 25 évnél nem idősebb fiatalok, általános és középiskolás diákok - a néprajzi tájegységre jellemző formavilág és díszítőelemek felhasználásával készített - alkotásait várták. A pályamunkák természetes anyagokból (textil, agyag, szalma, csuhé, vessző, gyöngy, fa, bőr, tojás, stb.) készített gyermekjátékok és használati tárgyak lehettek.

 
Hirdetés