Ma 2018. december 18., kedd, Auguszta napja van. Holnap Viola napja lesz.

Aktuális események

    dec. 10 00:00
    Ötösgyűjtő akció
    dec. 22 00:00
    TÉLI SZÜNET
    jan. 3 00:00
    Téli szünet utáni első tanítási nap
    jan. 11 08:00 - jan. 11 17:00
     Szalagavató
    jan. 14 00:00
    Osztályzóvizsga

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month december 2018 next month
H K SZ CS P SZ V
week 48 1 2
week 49 3 4 5 6 7 8 9
week 50 10 11 12 13 14 15 16
week 51 17 18 19 20 21 22 23
week 52 24 25 26 27 28 29 30
week 1 31

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Tudnivalók leendő 9. osztályosoknak és szüleiknek PDF Nyomtatás E-mail

Szeretnénk vázlatosan összefoglalni az iskolával kapcsolatos általános tudnivalókat, szabályokat, melyeket teljes részletességel az iskola házirendje tartalmazza. 

Az iskola házirendjét minden tanuló meg fogja ismerni osztályfőnöki órán, de néhány fontos szabályt szeretnék most figyelmükbe ajánlani. Hiszen csak úgy tudunk eredményesen együttműködni, ha a normákat betartjuk.

Ünnepi alkalmakkor (tanévnyitó, okt. 23. Lorántffy-napok megnyitó, márc 15., ballagás), versenyeken, vizsgákon az iskolai egyenruha (lányoknak alkalmi sötét szoknya, vagy nadrág, matrózblúz, fiúknak sötét nadrág, fehér ing) viselése kötelező. Az iskola egyenruha része az iskolajelvény.

 

Az iskolában az első óra 7:35-kor kezdődik.  Két tanóra között 10-20 perc szünet van. Hivatalos ügyek intézése a 10:10-kor kezdődő szünetben történik a titkárságon.
A szülők az iskola által kijelölt fogadóórákon, sürgős esetben pedig időpont egyeztetés után kereshetik fel az iskola tanárait.
Nagyobb összegű pénzt, értéktárgyat, (pl. ékszer, mobiltelefon) mindenki csak saját felelősségére hozhat az iskolába.
Tanítási idő alatt az iskola területét a tanulók csak tanári engedéllyel hagyhatják el. Ha a tanuló a tanítási óráról, gyakorlati foglalkozásról távol marad, mulasztását osztályfőnökének 8 napon belül  kell igazolnia. Tanulóink évente legfeljebb három alkalommal - lehetőleg szüleik előzetes írásbeli kérelmére - engedélyt kaphatnak a távolmaradásra. Ebben az esetben a távollétet a szülő igazolja.

A diákok részt vehetnek tanulmányi, kulturális, versenyeken, pályázatokon, diák- és sportkörök munkájában, tömegsport foglalkozásokon.
A tanuló köteles az ellenőrző könyvet naponta (iskolába és gyakorlatra) magával vinni, érdemjegyeit bevezetni és azokat a szülőknek megmutatni, aláíratni.
Minden okozott kárt kötelesek megtéríteni.


A szakközépiskolában az első négy évben  fő cél a sikeres érettségi. A 12. évfolyamon  kisérettségit tartunk. Ezzel igyekszünk kiküszöbölni az érettségi szituáció okozta stresszt, hiszen itt még nem élesben kell számot adniuk a tudásukról. Ennek a megmérettetésnek a tanulságait még fel lehet használni az érettségin.
Az érettségi után az iskolánkban folyó szakképzésekbe kapcsolódhatnak be tanulóink. Ezeket a 12. évfolyamon történő igényfelmérés szerint indítjuk. Igyekszünk a folyamatosan változó munkaerőpiaci igényeknek megfelelően korszerű képzési kínálatot fenntartani.

 
De addig még eltelik négy tanév. Nevelőtestületünk arra törekszik, hogy ne csak tudást, ismeretet, készségeket sajátítsanak el diákjaink, hanem emberségben, élményekben, érzelmekben is gyarapodjanak, jól érezzék magukat az iskolában. Ennek számtalan lehetősége van, pl. az évente megrendezésre kerülő idegennyelvi  nap, a karácsonyi készülődés, a kézműves játszóházak stb.
A jól működő diáksportkör és diákönkormányzat munkájába is bekapcsolódhatnak tanulóink. Évek óta működik a Lorántffy Tehetséggondozó Alapítványunk, mellyel diákjainkat támogatjuk.Ehhez köszönettel fogadjuk az adóból történő 1 %-os szülői támogatásokat is.

Kérjük, hogy ismerjék meg és támogassák az iskolai nevelőmunkát. Jöjjenek el a szülői értekezletekre, fogadóórákra, ismerjék meg gyermekük tanárait, osszák meg velük a gyermekükkel kapcsolatos örömeiket, gondjaikat. Vegyenek részt az iskolai programokon, mint pl. az évente megrendezésre kerülő Suligálán, ahol sokféle műfajban bemutatkozhatnak legtehetségesebb diákjaink. A segítőkész szülőket várjuk az iskola szülői szervezetében.

A család támogatása nélkül munkánk nem lehet eredményes.
Működjünk együtt közösen az elkövetkezendő években gyermekük boldogulásáért.

 

Az iskola dolgozói

 
Hirdetés