Ma 2019. május 21., kedd, Konstantin napja van. Holnap Júlia és Rita napja lesz.

Aktuális események

    ápr. 24 08:00 - ápr. 26 17:00
    Osztályzó vizsga 12. évfolyam
    máj. 3 14:00 - máj. 4 15:00
    Ballagás

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month május 2019 next month
H K SZ CS P SZ V
week 18 1 2 3 4 5
week 19 6 7 8 9 10 11 12
week 20 13 14 15 16 17 18 19
week 21 20 21 22 23 24 25 26
week 22 27 28 29 30 31

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Országos Elsősegély-ismereti Verseny - élménybeszámoló PDF Nyomtatás E-mail

eü4„Iskolánk idén is indult az Országos Elsősegély-ismereti Versenyen. A döntőbe jutást három internetes forduló előzte meg. Ezzel mérték fel az elméleti tudásunkat. Felkészültségünknek és tanáraink segítségének köszönhetően sikeresen léptük át ezt az akadályt. A városból két középiskolai csapat indult: egy tőlünk (STROKE: Buda Beáta, Kiliti Máté, Varjas Anna)és egy a Dunaferrből (FIRST AID: Szabó Attila, Horváth Mátyás, Viskus Máté). A felkészülés közösen iskolánk egészségügyi tanműhelyében zajlott.

A verseny meghirdetését követően 215 csapat nevezett, a döntőbe azonban csak a legjobb 16 jutott be. Nagy örömünkre mindkét csapat sikeresen vette az akadályt. A döntőt május 23-24. között rendezték meg Csillebércen.

eü5Május 23-án reggel fél nyolckor indultunk vonattal Budapestre, ahonnan különbusszal vittek fel bennünket Csillebércre. Megérkezéskor megtörtént a regisztráció, és átvettük ajándékainkat, utána elfoglaltuk a kijelölt szobákat. A megnyitón ismertették a verseny menetét, majd megírtuk az írbeli fordulót. Ezt követően a mentőtiszt szakos főiskolai hallgatók versenyébe is belekukkanthattunk, akiknek ráadásul az egyik feladatuk az volt, hogy újraélesztés-oktatást tartsanak az általános- és középiskolás csapatok számára. Este hét órakor volt a vacsora, majd utána ismerkedős programban vehettünk részt, amelynek során új barátokra is szert tehettünk.

Másnap reggel nyolc órakor a menetlevelek kiosztása és a technikai tájékoztató után megkezdődött a verseny.  Összesen 16 állomást kellett teljesítenünk, ebből három pihenőállomás volt, ahol megismerkedhettünk a gyermekmentők és a tűzoltók munkájával is. A szituációs feladatok nagyon élethűek voltak, képzett imitátorok játszották a sérülteket. A versenynek egy órakor lett vége. Azután ebéddel vártak bennünket, ami jólesett a fárasztó nap után. Két órakor mentési bemutatót rendeztek számunkra, amiben a mentősök, a tűzoltók és a katasztrófavédelem is részt vett közös csapatmunkával. A bemutató közben érkezett egy mentőhelikopter is, ami mindenkinek nagyon tetszett. A bemutató után következett az eredményhirdetés, ekkor már nagyon izgultunk. Az induló 16 csapatból csapatunk a 4. helyet (az első helytől mindössze 9 ponttal lemaradva), a Dunaferres csapat pedig a 6. helyet szerezte meg.

Köszönjük iskoláink igazgatóinak, Őszi Attilának és Csapó Gábornak, hogy lehetővé tették számunkra a versenyen való részvételt. Bozsó Krisztina Zsanett és Kiss Veronika tanárnőknek pedig hálásak vagyunk a felkészítésért.”

Varjas Anna, Buda Beáta, Kiliti Máté

 
Hirdetés