Ma 2019. május 21., kedd, Konstantin napja van. Holnap Júlia és Rita napja lesz.

Aktuális események

    ápr. 24 08:00 - ápr. 26 17:00
    Osztályzó vizsga 12. évfolyam
    máj. 3 14:00 - máj. 4 15:00
    Ballagás

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month május 2019 next month
H K SZ CS P SZ V
week 18 1 2 3 4 5
week 19 6 7 8 9 10 11 12
week 20 13 14 15 16 17 18 19
week 21 20 21 22 23 24 25 26
week 22 27 28 29 30 31

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Élménybeszámoló az egészségügyi versenyekről PDF Nyomtatás E-mail

eücsapatIskolánk tanulói újra büszkén képviselték megyénket a Magyar Vöröskereszt által rendezett egészségügyi versenyeken. Lássuk, hogyan látták ezt az érintettek:

„Az országos fordulókat területi és megyei megmérettetések előzték meg. Ezek során számos tapasztalatot szereztünk, amelyeket kamatoztathattunk az országos versenyeken. Elsősegélynyújtás és csecsemőgondozás területén is próbára tehettük tudásunkat és felkészültségünket. Elsősegélynyújtási ismereteinket Nyíregyházán mutathattuk meg (a csapattagok Farkas Krisztina, Varjas Anna, Simon Xavér, Horváth Mátyás /Bánki Iskola/, Kiliti Máté voltak), csecsemőgondozási tudásunkat pedig Szentesen (ahol a csapattagok Farkas Krisztina, Varjas Anna és Kiliti Máté voltak).

eü2

Mindkét megmérettetés három napos volt, ami távolról érkező csapatoknak, így nekünk is kedvező volt, hiszen így rendesen kipihenhettük magunkat. A versenyeket gyakorlati, elméleti és játékos feladatokból állították össze. Ezeken kívül sok mulatságban is részünk volt. Az első nap utazással és a versenyekre való regisztrációval telt. A megérkezést követő napon a rendezők megnyitották a döntőt és színvonalas műsorokkal kedveskedtek nekünk. Ezután csapatkísérőnkkel a kezdő, előre kisorsolt helyszínre mentünk, majd a nap kora reggeltől késő délutánig az állomások teljesítésével telt. Ezalatt nagyon elfáradtunk, és Nyíregyházán sajnos az időjárás sem kedvezett nekünk. Mindezek ellenére jól éreztük magunkat és sok tapasztalatot szereztünk. A vetélkedő végeztével pár órás pihenő következett az eredményhirdetésig. Addig kipihenhettük a verseny megpróbáltatásaitJ Az eredményhirdetések esti időpontokban voltak, ahol az összes csapat, azok kísérői, az imitátorok, a szponzorok képviselői és a rendezők is megjelentek. Mindenki tűkön ülve várta az eredmények nyilvánossá tételét. Az izgalmak és a jókedv fokozása érdekében nagy örömünkre népszerű előadókat és néptánc együtteseket hívtak meg a szervezők. A díjak átadását követően a résztvevők apraja-nagyja különféle szórakozási lehetőségeket találva töltötte el a szombat este hátralevő részét. Majd a harmadik napon, vasárnap reggel elégedetten és megannyi emlékkel hazautaztunk. A versenyeken a középmezőnyben végeztünk, ami országos viszonylatban nagyon szép eredménynek számít. Mindkét város olyan élményekkel gazdagított bennünket, amelyek egész életünket végigkísérik majd.

eü3A csapatok nevében szeretnénk köszönetet mondani a Magyar Vöröskereszt helyi és a megyei képviselőinek a szervezésért és azért, hogy támogattak bennünket!

Ezenkívül köszönjük iskolánk igazgatójának, Őszi Attilának, hogy lehetővé tette számunkra a versenyeken való részvételt. Bozsó Krisztina Zsanett és Kiss Veronika tanárnőknek pedig hálásak vagyunk a felkészítésért,  hogy évek óta kitartanak mellettünk, és szívvel-lélekkel adják át tudásukat, hogy az életben minél jobban megtaláljuk a helyünket és minden váratlan helyzetben képesek legyünk helytállni. Támogatásuk és bizalmuk nélkül nem jutottunk volna el idáig.”

Varjas Anna, Farkas Krisztina, Kiliti Máté

 
Hirdetés