Ma 2017. október 17., kedd, Hedvig napja van. Holnap Lukács napja lesz.

Szakmák éjszakája

Aktuális események

    Nincs esemény

Széchenyi 2020

Szakképzés Eu Hete

Iskolai események

previous month október 2017 next month
H K SZ CS P SZ V
week 39 1
week 40 2 3 4 5 6 7 8
week 41 9 10 11 12 13 14 15
week 42 16 17 18 19 20 21 22
week 43 23 24 25 26 27 28 29
week 44 30 31

Pályázat

Határtalanul

Hirdetés

HirdetésKépzéseink 2017/2018-as tanévben

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Választás előtt PDF Nyomtatás E-mail

Kepzeseink 2017 18KEDVES VÁLASZTÁS ELŐTT ÁLLÓ NYOLCADIKOS DIÁK!

         Bizonyára alaposan tájékozódsz nemcsak a mi iskolánkról, hanem más iskolák kínálatát is megnézed. Ha úgy döntöttél szüleid, tanáraid, barátaid segítségével, hogy minket választasz, jelentkezz a Lorántffy iskolába. Veled együtt mindent megteszünk, hogy, eredményesen elvégezd az iskolát. A célunk közös: a személyiséged kiteljesítése, az iskola sikeres elvégzése, leendő szakmád megismerése, elsajátítása.

 
       Érdekel a vegyészet, a környezetvédelem, a szépészet az egészségügy, a könnyűipar, vagy az iparművészet? Szeretnél gyerekekkel, idősekkel, vagy fogyatékkal élőkkel foglalkozni? Gyere el, nézz körül, válassz minket, tanulj nálunk!Szeretsz különféle versenyeken jól szerepelni? Szereted a tartalmas tanórán kívüli programokat? Akkor gyere hozzánk, tanulj nálunk! Szeretettel várjuk az iskola képzési kínálata iránt érdeklődő 8. osztályos diákokat, szüleiket és tanáraikat. Aki felvételt nyer iskolánkba, annak lehetősége nyílik kollégiumunkba jelentkezni. A kollégisták elhelyezése kényelmes, 4 ágyas, erkélyes szobákban történik.

Gyere el szüleiddel együtt nyílt napunkra, nézd meg iskolánkat, gyakorlóhelyeinket, kollégiumunkat.


Nyílt napunk: 2016. december 9-én  9-14 óráig.

A nyílt nap programja: 9, 11 és 13 órakor igazgatói tájékoztató a Radnóti Miklós utca 6. szám alatti főépület 102-es termében, majd az iskola megtekintése, bepillantás néhány tanórára. Ezt követően minden csoportot átkísérünk a Lajos király körút 29. szám alatti gyakorlati oktatási központunkba, ahol szakmai bemutatókon vehetnek részt az érdeklődők.A Bocskai utca 1/a. szám alatti kollégium is meglátogatható a nyílt napon.Az egyéb időpontokban érdeklődőket egyénileg vagy csoportosan - lehetőleg telefonon történő egyeztetés alapján - bármikor szívesen látjuk és tájékoztatjuk az iskolában, a kollégiumban és a tanműhelyben egyaránt.Ajánljuk, hogy kísérjék figyelemmel honlapunkat, ahol naprakész információkat találnak az iskoláról.
Reméljük, hogy információinkkal megkönnyítettük az iskolaválasztás nehéz feladatát.
A Dunaújvásrosi Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola, Kollégium minden dolgozója nevében sikeres döntést kívánok!


Pocsainé V. Veronika igazgató


 

SZAKGIMNÁZIUM                                                                       SZAKKÖZÉPISKOLA

 

 

Szakgimnáziumi / szakközépiskolai ágazataink:

  • I. Egészségügyi ágazat (gyakorló ápoló)
  • III. Szociális ágazat (kisgyermekgondozó,-nevelő, szociális gondozó és ápoló)
  • V. Képző- és iparművészet ágazat ( divat- és stílus tervező )
  • XV. Vegyész ágazat (vegyész technikus)
  • XVII. Könnyűipar ágazat (női szabó, bőrdíszműves)
  • XXIII. Környezetvédelem és vízgazdálkodás ágazat (Környezetvédelmi technikus)
  • XXX. Szépészet ágazat ( fodrász,  kozmetikus)

 


Az iskola  bemutatása

 

 

     Iskolánkat - mely kollégiumunkkal, sportpályánkkal, gyakorlati oktatási központunkkal együtt a város egyik legszebb részén, a Kádár-völgy két oldalán található - 1976-ban adták át. Közel 600 diákunk van. Innovatív, sokszínű szakképző, szakközépiskolai, szakiskolai oktatást-nevelést folytatunk, alkalmazkodva a szülői-, diák- és munkaerő-piaci igényekhez.

 

Folyamatosan megteremtjük diákjaink számára a korszerű műveltség és szakmai képzettség megszerzésének lehetőségét. Nemcsak a munkába állásra, hanem a továbbtanulásra is biztosítjuk számukra az esélyt. A NAT  előírásainak megfelelő - kerettantervre épülő -helyi tantervünk alapján tanítunk, szakképzéseink az aktuálisan  érvényes OKJ szerintiek.Minden képzésünket csak megfelelő létszám esetén, a fenntartó engedélyével indítjuk.

 

1997-ben birtokba vettük, azóta folyamatosan bővítjük, és pályázatok révén korszerűsítjük a Béke városrészben található kétezer négyzetméteres gyakorlati oktatási bázisunkat, ahol laboratóriumok, kozmetikai és fodrász tanüzlet, egészségügyi demonstrációs termek, bőrdíszműves műhely, számítógépes szabászat, varrodák állnak az oktatás rendelkezésére.

 

 

Részt vettünk a Világbanki programokban, a Szakmai Fejlesztési Programban, a Térségi Iskola- és Óvodafejlesztési Központ (TIOK) programban, TÁMOP programban, Comenius-pályázatok révén külföldi cserekapcsolatokat alakítottunk ki.

 
1996-ban a megyében elsőként vezettük be az EFQM minőségbiztosítási rendszert.

  

Diákjainkat a Lorántffy Tehetséggondozó Alapítvány támogatásával felkészítjük városi, megyei, országos versenyekre.


Végzőseinknek igény szerint Europass-bizonyítványt is adunk.

  

Az iskola diákönkormányzata és a pedagógusok a minden iskolában szokásos gólyaavató, szalagavató mellett évente megrendezik a Lorántffy-napok eseménysorozatát, amelyben gálaműsor, divatbemutató, diákigazgató-választás, tréfás és komoly vetélkedők, múzeumi-nap, szakmai előadások, bemutatók zajlanak több napon keresztül. Szintén közkedvelt diákprogram a sportnap,  nyaranta a környezetvédelmi és a művészeti tábor.

 

 

 

 

 A kollégium bemutatása

 

 

 

A Dunaújvárosi Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola, Kollégium kollégiumát - mely  iskolánkkal, sportpályánkkal együtt a város egyik legszebb részén, a a Kádár-völgy két oldalán található - 1977-ben adták át. Közel van valamennyi iskolához és közlekedési lehetőséghez

 A kollégium egyik alapfeladata, hogy az iskolától távol lakó diákok ellátásáról gondoskodjon, étkezést, szállást, pedagógiai felügyeletet biztosítson számukra.

Aki felvételt nyer a Lorántffy iskolába, annak lehetősége van az iskolához tartozó kollégiumba jelentkezni. A kollégisták elhelyezése kényelmes, esztétikus, 4 ágyas, erkélyes szobákban történik. A kollégiumi szállás ingyenes. A kollégium épületében működő konyha éttermében kedvezményes étkezési lehetőség várja a lakókat.

200 férőhelyes, koedukált kollégiumunk gyönyörű környezetben található, az itt élő tanulók esztétikus, kulturált légkörben töltik mindennapjaikat.

 

Miért legyen a diák kollégista?

 

Mert a kollégiumban:

         a szállás, pedagógiai felügyelet ingyenes, az étkezés díja is kedvezményes,

         a kollégista diák mentesül a bejárás, a koránkelés nehézségei alól,

         biztonságban és folyamatos felügyelet alatt van,

         segítséget kap a tanulásban,

         a szabadidejét hasznosan töltheti, (szakkör, sport, könyvtár, stb.)

         a kollégiumi élet növeli az önállóságot, javítja a szocializációs készséget,

         a kollégium nem börtön,

         a kollégiumban mindenki barát, és a diákok remekül érzik magukat.

Számítógépekkel felszerelt tanulószobáinkban biztosítjuk a tanórai felkészüléshez szükséges feltételeket, melyek irányításában szaktanáraink nyújtanak segítséget.

Korrepetálási lehetőség: matematika, magyar irodalom és nyelvtan, kémia, angol, francia, német nyelv, történelem, műszaki tantárgyakból.

Szabadidős tevékenységeink: konditermi foglalkozások, számítástecnika - informatika, olvasókör (több ezer kötetes könyvtárunkban), filmklub, színjátszó kör, kreatív műhely, wellness szakkör, asztalitenisz, tűzzománc szakkör, kozmetikai, dietetikai foglalkozások.

Hagyományőrző programjaink: gólyaavató, szavalóverseny, karácsonyi ünnepség, ki mit tud, tűzzománc alkotónap, környezetvédelmi, könyvtárhasználati vetélkedő, kollégiumi nap, egészségnap, végzősök búcsúztatása.

 

 
Hirdetés