Ma 2018. november 18., vasárnap, Jenő napja van. Holnap Erzsébet napja lesz.

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Kollégiumról... PDF Nyomtatás E-mail

 

A dunaújvárosi Lorántffy kollégium

 

alt

A kollégium szép környezetben, a belváros szélén, a Kádár-völgyben helyezkedik el, szemben az iskolával. A két épület között hatalmas sportpálya, műfüves pálya, árnyas, ligetes szabadidős park található. A négyszintes épületben jelenleg 50 fiú és 150 lány elhelyezésére van lehetőség.

A szinteken 12 db 4 ágyas és 1 db 2 ágyas erkélyes lakószoba, 2 – 2 nevelői, ill. vendégszoba, 1 – 1 tanulószoba Internet hozzáféréssel, továbbá mosdó – zuhanyzó, WC csoport, mosókonyha és középen tévézési lehetőséget is kínáló zsibongó található.

 

 

alt alt alt

 

A tanulószobák közül kettő 10 – 10 db számítógéppel ellátott, a másik kettőben pedig számítógép és projektor használatára van lehetőség. alt

 

 

alt A bejárati szinten nagyméretű társalgó áll rendelkezésre a közösségi programok és a diákok mindennapi együttlétének biztosítására. Az alsó szinten orvosi szoba, hetente egyszer orvosi ellátás, egyébként állandó ápolónő áll a bentlakók rendelkezésére.

 

 

A 40 fős klubhelyiség folyamatos használatban van. Délelőtt iskolai tanórák, délután kollégiumi csoportfoglalkozások, szakkörök működnek benne. Hétvégén a környékbeli Nyugdíjas Baráti Kör tartja itt az összejöveteleit.

 

Az iskola és a kollégium diákjai részére minden nap nyitva áll a könyvtár, amely közel 10000 db könyvvel és 1500 db tartós tankönyvvel, valamint szakszerű segítséggel áll a tanulni és művelődni vágyók rendelkezésére. alt

 

 

alt Az étterem és a konyha a kollégiummal egybeépült, egyszerre 80 fő étkezésére biztosít lehetőséget. Üzemeltetője a Hungast Kft.

 

 

 

 

 

Kollégiumunk II. osztályú panzió besorolású, megfelel a nemzetközi turizmus előírásainak.

 

 

 
Hirdetés