Ma 2018. május 21., hétfő, Konstantin napja van. Holnap Júlia és Rita napja lesz.

Szakmák éjszakája

Aktuális események

    Nincs esemény

Széchenyi 2020

Szakképzés Eu Hete

Iskolai események

previous month május 2018 next month
H K SZ CS P SZ V
week 18 1 2 3 4 5 6
week 19 7 8 9 10 11 12 13
week 20 14 15 16 17 18 19 20
week 21 21 22 23 24 25 26 27
week 22 28 29 30 31

Pályázat

Határtalanul

Hirdetés

Hirdetés


Országos elsősegélynyújtási verseny PDF Nyomtatás E-mail

 

altImmár kilencedik alkalommal rendezték meg az Országos Esősegély-ismereti versenyt. A megmérettetés első szakasza a háromfordulós internetes írásbeli feladatsorok kitöltése volt, amin iskolánkból öt csapat indult: Hörgőcskék2, Kilencedikesek2, Kacsák, Dexterek, és a P.T.K. csapat
A csapatok tagjai:  Kovács Szabina, Kakas Renáta, Gergely Anita, Farkas Nóra, Oláh Dominika, Végh Dorina, Mischl Szabina, Pohl Klaudia, Simon Viktória, (10/3 osztály)  Buda Beáta Jakab Henriett Kiliti Máté (9/3 osztály) Mészáros Alex, Hermann Alexandra, Viskus Máté (11/3 osztály, Dunaferr Iskola).
Országosan 213 csapat nevezett. Az írásbeli forduló eredményei; Hörgőcskék2 csapat: 4. hely, Kilencedikesek2 csapat: 8. hely, Kacsák csapat: 12. hely, Dexterek csapat: 21. hely, és a P.T.K. csapat: 30. hely. Az induló csapatok közül az első 12-ő kerülhetett a döntőbe, iskolánként egy csapattal, így iskolánkat a Hörgőcskék2 csapata képviselhette, az április 20-21-én megrendezésre került döntőben, Csillebércen.
A döntő: A verseny két nap alatt zajlott. Pénteken délelőtt megérkezett kis csapatunk, melynek tagja Buda Beáta, Oláh Dominika és Mészáros Alex. Felkészítő tanárunk és pótanyánk, Bozsó Zsanett. A lejelentkezés után elfoglaltuk a szobánkat, és ünnepélyes megnyitóra lementünk. Itt érdekes előadásokat hallgattunk, köztük Győrfi Pál az OMSZ szóvivőjét. A délután folyamán megírtuk a döntő írásbeli fordulóját, majd a csapatokat felosztották és más versenyzőkkel osztották be, azzal a céllal, hogy megismerjük egymást. Négy feladat volt, amelyeket közösen oldottunk meg. A programok után vacsoráztunk és megnéztük a terepet ahol a feladatok helyszínei voltak. Este táncos-zenés mulatságot rendeztek, ahol önfeledten táncolhattunk. Lefekvés előtt a fontosabb dolgokat megbeszéltük.
Szombat reggel az utunk az étterembe vezetett és ettünk. Talán mindegyikünk fejében a kíváncsiság volt, hogy milyen szituációk lesznek. A versenykezdés előtt Dr. Mártai István az OMSZ főigazgatója rövid tájékoztatót tartott és elkezdtük a versenyt. Tizenhárom helyszínen kellett elsősegélyt nyújtanunk, és én voltam a csapatkapitány. A feladatok többségét jól elvégeztük. A nap végén mentős bemutató történt és megjelent egy mentőhelikopter. Itt rengetek fénykép készült. Sajnos nem kerültünk be az első hétbe, de mi nem csüggedtünk. Számomra ez a két nap fantasztikus volt. Nagyon élveztem, és nagyon örülök neki, hogy ott lehettem. Gratulálok a csapatunk sikeres teljesítményéhez és köszönöm felkészítő tanárunk segítőkész munkáját. (Mészáros Alex)

 

 
Hirdetés