Ma 2019. február 23., szombat, Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.

Aktuális események

    febr. 25 00:00
    "Pénz7"
    márc. 7 00:00
    Projekt-nap Pénziránytű - tanítás nélküli munkanap
    márc. 12 00:00
    Erasmus+ Pedagógiai Információs Nap
    márc. 12 00:00
    Nyelvi nap
    márc. 13 00:00
    Komplex várostörténeti vetélkedő

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month február 2019 next month
H K SZ CS P SZ V
week 5 1 2 3
week 6 4 5 6 7 8 9 10
week 7 11 12 13 14 15 16 17
week 8 18 19 20 21 22 23 24
week 9 25 26 27 28

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Országos elsősegélynyújtási verseny PDF Nyomtatás E-mail

 

altImmár kilencedik alkalommal rendezték meg az Országos Esősegély-ismereti versenyt. A megmérettetés első szakasza a háromfordulós internetes írásbeli feladatsorok kitöltése volt, amin iskolánkból öt csapat indult: Hörgőcskék2, Kilencedikesek2, Kacsák, Dexterek, és a P.T.K. csapat
A csapatok tagjai:  Kovács Szabina, Kakas Renáta, Gergely Anita, Farkas Nóra, Oláh Dominika, Végh Dorina, Mischl Szabina, Pohl Klaudia, Simon Viktória, (10/3 osztály)  Buda Beáta Jakab Henriett Kiliti Máté (9/3 osztály) Mészáros Alex, Hermann Alexandra, Viskus Máté (11/3 osztály, Dunaferr Iskola).
Országosan 213 csapat nevezett. Az írásbeli forduló eredményei; Hörgőcskék2 csapat: 4. hely, Kilencedikesek2 csapat: 8. hely, Kacsák csapat: 12. hely, Dexterek csapat: 21. hely, és a P.T.K. csapat: 30. hely. Az induló csapatok közül az első 12-ő kerülhetett a döntőbe, iskolánként egy csapattal, így iskolánkat a Hörgőcskék2 csapata képviselhette, az április 20-21-én megrendezésre került döntőben, Csillebércen.
A döntő: A verseny két nap alatt zajlott. Pénteken délelőtt megérkezett kis csapatunk, melynek tagja Buda Beáta, Oláh Dominika és Mészáros Alex. Felkészítő tanárunk és pótanyánk, Bozsó Zsanett. A lejelentkezés után elfoglaltuk a szobánkat, és ünnepélyes megnyitóra lementünk. Itt érdekes előadásokat hallgattunk, köztük Győrfi Pál az OMSZ szóvivőjét. A délután folyamán megírtuk a döntő írásbeli fordulóját, majd a csapatokat felosztották és más versenyzőkkel osztották be, azzal a céllal, hogy megismerjük egymást. Négy feladat volt, amelyeket közösen oldottunk meg. A programok után vacsoráztunk és megnéztük a terepet ahol a feladatok helyszínei voltak. Este táncos-zenés mulatságot rendeztek, ahol önfeledten táncolhattunk. Lefekvés előtt a fontosabb dolgokat megbeszéltük.
Szombat reggel az utunk az étterembe vezetett és ettünk. Talán mindegyikünk fejében a kíváncsiság volt, hogy milyen szituációk lesznek. A versenykezdés előtt Dr. Mártai István az OMSZ főigazgatója rövid tájékoztatót tartott és elkezdtük a versenyt. Tizenhárom helyszínen kellett elsősegélyt nyújtanunk, és én voltam a csapatkapitány. A feladatok többségét jól elvégeztük. A nap végén mentős bemutató történt és megjelent egy mentőhelikopter. Itt rengetek fénykép készült. Sajnos nem kerültünk be az első hétbe, de mi nem csüggedtünk. Számomra ez a két nap fantasztikus volt. Nagyon élveztem, és nagyon örülök neki, hogy ott lehettem. Gratulálok a csapatunk sikeres teljesítményéhez és köszönöm felkészítő tanárunk segítőkész munkáját. (Mészáros Alex)

 

 
Hirdetés