Ma 2018. szeptember 24., hétfő, Gellért és Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina és Kende napja lesz.

Aktuális események

    szept. 20 16:00 -
    1/9a Szülői értekezlet
    szept. 20 16:00 -
    11/1 szülői értekezlet
    szept. 21 08:30 - szept. 21 10:00
    Gólyaavató
    szept. 21 11:00 - szept. 21 17:00
    Centrumban a család
    okt. 13 00:00
    Tanításnélküli munkanap - Nincs tanítás

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month szeptember 2018 next month
H K SZ CS P SZ V
week 35 1 2
week 36 3 4 5 6 7 8 9
week 37 10 11 12 13 14 15 16
week 38 17 18 19 20 21 22 23
week 39 24 25 26 27 28 29 30

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Szakgimnáziumi osztályaink PDF Nyomtatás E-mail

2018 szeptemberében indítandó osztályaink

Az iskola jellege, célkitűzései:


Sokszínű szakközépiskolai valamint szakképzést folytatunk. Innovativitásunk révén diákjaink számára folyamatosan biztosítani tudjuk a korszerű műveltség és szakmai képzettség megszerzésének lehetőségét. Majdani munkába állásuk és továbbtanulásuk esélyét növeljük ezzel. A szakközépiskolás tanulókat a pedagógiai programunkban feltüntetett tantárgyakból választásuk szerint emelt vagy középszintű érettségi vizsgára készítjük fel.


Nagy hangsúlyt helyezünk az informatikai képzésre. Informatikából évek óta sikeresen érettségiznek diákjaink. Végzőseinket igény szerint a Lorántffy Tehetséggondozó Alapítvány támogatásával felkészítjük az ECDL vizsgára is.
Számítógépes tantermekkel, multimédiás eszközökkel, számítógépes nyelvi laborral, könyvtárral és az oktatást segítő, korszerű gyakorlati oktatási bázissal rendelkezünk.


Fontosnak tartjuk a humánus iskolai légkör biztosítását, a színvonalas iskolai rendezvények, sportolási, táborozási lehetőségek kínálatát.

A szakgimnázium kilencedik-tizenkettedik évfolyamán az ágazathoz tartozó érettségi végzettséghez kötött - a Nemzeti alaptantervre épülő kerettanterv szerinti közismereti oktatással párhuzamosan - a szakképesítések közös tartalmi elemeit magában foglaló szakmai elméleti és gyakorlati oktatás folyik az ágazati szakképzési kerettanterv szerint.
A szakgimnázium a kilencedik-tizenkettedik évfolyamon az ágazatára előírt szakmai érettségi vizsgatárgy követelményei szerint felkészít a kötelező szakmai érettségi vizsgatárgyból tehető érettségi vizsgára. A szakközépiskola a szakmai érettségit szerzett tanulóját szakképzési évfolyamán felkészíti legalább egy, az ágazathoz tartozó szakképesítésre. A tanuló dönt arról, hogy a szakmai érettségi vizsgát követően továbbtanul-e a szakgimnázium komplex szakmai vizsgára felkészítő szakképzési évfolyamán
A szakgimnázium tizenharmadik (első szakképzési) évfolyamán érettségi végzettséghez kötött, az OKJ-ban meghatározottak szerint a szakmai érettségi vizsga ágazatához tartozó szakképesítés komplex szakmai vizsgájára történő felkészítés folyik.

 

A 2018/2019-es tanévben indítandó szakgimnáziumi osztályaink:

 

 

 

· I.  Egészségügyi ágazat

 

 

Kód:5030

 

Gyakorló ápoló (OKJ 52 723 02) 

 
 

Gyakorló ápoló:
Az ápoló az ápolást nyújtó munkacsoport tagja. Tevékenysége során elvégzi a rábízott beteg és családja ápolásával kapcsolatos ápolási feladatokat. Célunk olyan elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkező ápolók képzése, akik a szakmájukat hivatásként gyakorolják.
 

· III. Szociális ágazat

 

Kód: 5070

kisgyermekgondozó, -nevelő (OKJ 54 761 02)

   
A kisgyermekgondozó-nevelő munkája során részt vesz a gondozási hely megismertetésében. Lehetőséget biztosít az adaptációs időszakban a szülő számára a gyermek gondozására, illetve a gondozási feladatokat a gyermek alkalmazkodásához igazodva fokozatosan veszi át a szülőtől. 0-6 éves korú gyermek gondozási- nevelési feladatait látja el.

 

 

· V. Képző és iparművészet ágazat 


 

Kód: 5060 divat- és stílustervező (OKJ 54 211 029)                
   

A divat- és stílustervező vizuális műveltséggel, fejlett színérzékkel, rajzi-, festészeti- és öltözék kivitelezési ismeretekkel rendelkező szakember.
Pályaorientációs tárgyak oktatása művésztanárok segítségével.


Elsajátítandó tananyagegységek: textil- és bőrművesség, üvegművesség, tűzzománc technika.

Nyári alkotótábor. Kiállítási lehetőségek, Pályázatok


Alkalmassági vizsga – szabadkézi rajzból (A/3-as méretű szabadkézi ceruzarajz beállított csendéletről)


· XV. Vegyész ágazat 

 

 

Kód:5010

vegyész technikus (OKJ 54 524 03)

 
Saját jól felszerelt laborok állnak a hallgatók rendelkezésére. A vegyipari technikus  végzettek számára jók az elhelyezkedési lehetőségek. A tanuló képes lesz a gyártás előkészítésére, az adott vegyipari termékek gyártására. megismeri a különböző folyamatszabályozó módszereket, a minőségügyi rendszereket és előírásokat. Biotechnikai gépeket és berendezéseket kezel, szerkezeti anyagokat vizsgál. Jártasságot szerez a vegyipar és rokon iparágak területén.

 

 

· XXIII. Környezetvédelem ágazat

 Környezetvédelem - vízgazdálkodás szakmacsoport

Kód: 5020

Környezetvédelmi technikus (OKJ 54 850 01 )

   
A környezetvédelmi technikus alkalmazza a szakmai előírásokat, nyilvántartást vezet, adatszolgáltatást végez, részt vesz tervek készítésében, méréseket végez, értékel.
Környezetvédelmi táborok, versenyek színesítik a képzést.


                                · XXX. Szépészet ágazat

 

Kód:5040

 

 Fodrász (OKJ 54 815 01)

 

4 évfolyamos szakközépiskolai képzés közismereti és szakképzési kerettanterv alapján. Választható idegen nyel az angol és a német. A gyakorlati oktatás jól felszerelt tanműhelyeinkben zajlik. Országos versenyeken való indulási lehetőség!

  

 
Hirdetés