Ma 2020. június 06., szombat, Norbert és Cintia napja van. Holnap Róbert napja lesz.

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


NEMZETKÖZI SZAKVÁSÁR KÖLNBEN PDF Nyomtatás E-mail

 

A TEXTILIPARI MÚLT SZENTÉLYÉBőL A JÖVŐBE

RUHAIPARI INNOVÁCIÓ AZ IMB (NEMZETKÖZI SZAKVÁSÁR KÖLNBEN) TÜKRÉBEN SZAKMAI FÓRUM


     Iskolánk a TMTE meghívására 2009-05-27-én a divatstílus tervező diákok részvételével is képviseltette magát a fórumon.
   A helyszín önmagában is élmény a könnyűipar iránt érdeklődőnek.

Óbuda történelmi levegőjű városrészében a Goldberger család (nagy múltú textilgyártó család) hajdani otthonában hozták létre a Textilmúzeumot. A TMTE (Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesület) ott tartott fórumot.
   Európában az IMB a könnyűipar legnagyobb szakvására, seregszemléje. Mindig is tükröt tart a fejlesztőknek és gyártóknak. Az idei vásár az INNOVÁCIÓ jegyében zajlott.
   Az előadások, prezentációk a könnyűipar jelenéről és jövőjéről szóltak. Megismerhettük azokat a fejlesztési irányokat, technológiában és gyártóeszközök területén, amelyek erősítik az EU versenyképességét az iparban. Az előadók egybehangzó véleménye szerint; az innováció, az örök változás szellemével azonosuló, kihívásaira reagáló, magatartás fog új lendületet adni a tagállamok, textil, ruha és bőrfeldolgozó iparának.

 

alt


    A színvonalas és látványban is gazdag előadásokon túl, lehetőségünk volt a jelenlegi legkorszerűbb varrógépek kipróbálására. Az előadások szüneteiben a múzeum ipartörténeti tárlatával is ismerkedtünk. Érdekes időutazáson estünk át. Ugyanazon a helyszínen vehettük számba a textil és ruhaipar történeti fejlődését, láthattuk a korabeli termelő berendezéseket, ahol a fórum programjának megfelelően a jelen és a jövő perspektíváival találkozhattunk.

Élményekben gazdagon és bíztató jövőbeni kilátásokkal utaztunk haza a fórumról.

Iskolánk és a diákok nevében, ezúton is köszönjük a meghívást.

Hujber Lajos gyak. okt. vez.

 

 
Hirdetés